veggieburger med blomkål og kikærter

Veggieburger med blomkål og kikærter

Jeg synes simpelthen er veggieburger er en genial måde at få både grøntsager og fuldkorn på, og jeg har efterhånden lavet er par stykker 😀 I denne udgave er “bøffen” lavet med blomkål og kikærter, og en let krydret smag, der gør dem meget børnevenlige.

Veggieburger med blomkål og kikærter

5 from 1 vote
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Veggiebøffer
  • 1 blomkål

  • 1 tsk salt

  • 1 ds kikærter

  • 1 l alm løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 peberfrugt

  • 1 tsk paprika

  • 0,5 tsk spidskommen

  • 0,5 tsk koriander

  • salt og peber

  • 1 æg til at samle farsen

  • Burger
  • 4 fuldkornsburgerboller

  • 0,5 iceberg

  • 2 tomater

  • mayo og ketchup

  • pickles og ost hvis man har lyst

  • Ovnkartofler
  • 0,5 kg kartofler

  • 1 spsk olie

  • paprika, salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Riv blomkålen på den grove side af rivejernet. Kom et rent viskestykke ned i en skål, kom blomkålen ned i og drys med 1 tsk salt og bland det rundt. Lad blomkålen stå og afgive væde i ca. 20 minutter. Når tiden er gået, vrides blomkål grundigt i viskestykket ved at sno viskestykket sammen om blomkålen.
  • Imens blomkålen står og afgiver væske, gøres det andet klar.
  • Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem med olie og krydderier. Fordel bådene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter til de er gyldne og sprøde.
  • Kør kikærter, løg og hvidløg igennem foodprocessoren, hakkeren eller blenderen til det er hakket fint. Vend det sammen med en finthakket peberfrugt, den vredne blomkål og krydderier. Smag til med salt og peber og saml til sidste farsen med et æg.
  • Form farsen til 4 bøffer (sørg for at trykke farsen godt sammen) og kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 20-25 minutter.
  • Veggieburger
  • Lun brødene og smør dem med ketchup og lidt mayo. Saml en burger med salatblade, tomatskiver og veggiebøffer, og evt. lidt pickles og ost hvis man er til det. Server med ovnkartofler on the side.

6 Comments

  1. Hej – er veggiebøfferne fryseegnet?

  2. Trine Gyldendal

    Mest lækre veggiebøf jeg længe har fået! dog måtte vi tilføje 3 ekstra æg, da bøffen ikke kunne hænge sammen med 1 enkelt æg. Men virkelig lækker i smag, hvis man kan lide at bruge mange forskellige krydderier. Vi kom salt, peber, spidskommen og garam masala krydderi i. MUUUMS!

  3. God smag, men de smuldrede fuldstændig fra hinanden, da de skulle af bagepladen 🙁
    Der skulle nok have været meget mere æg eller andet vådt i.

  4. Hej
    Vil man kunne forberede bøfferne dagen før og så først bage dem, når de skal bruges?

    Mvh Camilla

    • Britt // Sund på budget

      Det har jeg desværre ingen erfaring med – måske du godt kan lave farsen, men jeg ville vente med at forme bøfferne. Jeg ved dog ikke om det vil fungere. Vh. Britt

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*