Fuldkorns pizzadej

Print Recipe
Fuldkorns pizzadej
Region Bagværk
Forberedelses tid 15 minutter
Ventetid 40 miunter
Antal personer
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 150 g fuldkornsmel f.eks. grahamsmel, rugmel, osv. (se efter fuldkornsmærket)
  • 300 g hvedemel el. pizzamel
Region Bagværk
Forberedelses tid 15 minutter
Ventetid 40 miunter
Antal personer
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 150 g fuldkornsmel f.eks. grahamsmel, rugmel, osv. (se efter fuldkornsmærket)
  • 300 g hvedemel el. pizzamel
Instruktioner
  1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud.
  2. Tilsæt fuldkornsmel og derefter hvedemel lidt af gangen til dejen er fast og let klæbrig.
  3. Ælt dejen godt, gerne 5-10 minutter hvis du har tid - tro mig det gør en kæmpe forskel for dejen.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 40 minutter. Har du god tid må den gerne hæve længere - giv den da en lille æltetur halvvejs.
  5. (Personligt plejer jeg at lave dejen om eftermiddagen så snart jeg kommer hjem, og så ellers ælte den 1-2 gange undervejs).
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*