Juleboller

Print Recipe
Juleboller
Region Bagværk, Jul
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 50 g gær
  • 3 dl minimælk
  • 1 æg
  • 1 spsk smagsneutral olie f.eks rapsolie
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk kardemomme stødt
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids salt
  • 75 g rosiner, dadler (uden sten) el. mørk chokolade hakket
  • 50 g nødder f.eks. hasselnøddder eller valnødder
  • 1 stort æble revet
  • 300 g hvid hvedemel (fuldkorn)
  • ca. 300 g hvedemel
Pensling
  • 1 æg
Region Bagværk, Jul
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 50 g gær
  • 3 dl minimælk
  • 1 æg
  • 1 spsk smagsneutral olie f.eks rapsolie
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk kardemomme stødt
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids salt
  • 75 g rosiner, dadler (uden sten) el. mørk chokolade hakket
  • 50 g nødder f.eks. hasselnøddder eller valnødder
  • 1 stort æble revet
  • 300 g hvid hvedemel (fuldkorn)
  • ca. 300 g hvedemel
Pensling
  • 1 æg
Instruktioner
  1. Lun mælken indtil at den er håndvarm. Opløs gæren i mælken.
  2. Tilsæt æg, olie, honning, kardemomme, kanel, salt, hakkede rosiner/dadler/chokolade, nødder og revet æble, og bland det rundt. Tilsæt hvid hvedemel og tilsæt herefter det almindelig hvedemel lidt af gangen indtil dejen er fast og kun let klistret.
  3. Ælt dejen godt igennem og stil dejen til hævning et lunt sted i 40-50 minutter .
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15-20 minutter.
  6. Pensel bollerne med pisket æg og bag dem midt ovnen i ca. 15 minutter.
  7. Lad bollerne køle lidt af på en rist inden servering.
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*