Forberedelses tid | 10 minutter |
Tilberedningstid | 20 minutter |
Antal personer |
stk
|
Ingredienser
- 1 pk gær
- 4 dl vand lunkent
- 2 tsk salt
- 1 spsk sukker eller honning
- 1 æg
- 2 fed hvidløg presset eller finthakket
- 2 tsk rosmarin
- 1 tsk timian
- 4,5 dl fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
- 3,5 dl hvedemel
- evt. solsikkekerner som drys på toppen
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Opvarm vandet til det er lunkent/håndvarmt og rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt salt, sukker, æg, rosmarin, timian og hvidløg.
- Tilsæt fuldkornsmelet og rør det ud i dejen.
- TIlsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal være meget klistret (næsten grødagtig) ellers risiskere du at den ikke vil hæve.
- Læg bagepapir på en bageplade og klat dejen ud til ca. 12 boller/klatter. Dejen vil ikke kunne formes til boller, men forsøg så godt som muligt. Drys evt. med lidt solsikkefrø eller lign.
- Bagepladen sættes i en kold ovn (det er vigtigt!), og bages ved 225 grader i 18-22 minutter. Hold øje med dem undervejs.
Recipe Notes
Pris: ca. 1 kr pr. bolle
Del denne opskrift