Lynhurtige grove madbrød med krydderurter

Print Recipe
Grove madbrød
Region Bagværk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 1 pk gær
  • 4 dl vand lunkent
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 4,5 dl fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
  • 3,5 dl hvedemel
  • evt. solsikkekerner som drys på toppen
Region Bagværk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 1 pk gær
  • 4 dl vand lunkent
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 4,5 dl fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
  • 3,5 dl hvedemel
  • evt. solsikkekerner som drys på toppen
Instruktioner
  1. Opvarm vandet til det er lunkent/håndvarmt og rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt salt, sukker, æg, rosmarin, timian og hvidløg.
  3. Tilsæt fuldkornsmelet og rør det ud i dejen.
  4. TIlsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal være meget klistret (næsten grødagtig) ellers risiskere du at den ikke vil hæve.
  5. Læg bagepapir på en bageplade og klat dejen ud til ca. 12 boller/klatter. Dejen vil ikke kunne formes til boller, men forsøg så godt som muligt. Drys evt. med lidt solsikkefrø eller lign.
  6. Bagepladen sættes i en kold ovn (det er vigtigt!), og bages ved 225 grader i 18-22 minutter. Hold øje med dem undervejs.
Recipe Notes

Pris: ca. 1 kr pr. bolle

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*