Vegetar moussaka

Print Recipe
Vegetar moussaka
Region Græsk, Vegetarisk
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 aubergine i skiver
  • 500 g kartofler i skiver
Sauce
  • 2 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 1 bk champignon i skiver
  • 2 dl røde linser tørrede
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 squash revet
  • 3 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 3 tsk Oregano
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • olie til stegning
  • salt og peber
Hvid sauce
  • 2 spsk smør eller smagsneutral olie
  • 2 spsk hvedemel
  • 0,5 liter minimælk
  • 150 g cheasy revet mozzarella eller 50 g revet parmesan
  • 4 æg
  • 1 tsk muskatnød stødt
Region Græsk, Vegetarisk
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 aubergine i skiver
  • 500 g kartofler i skiver
Sauce
  • 2 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 1 bk champignon i skiver
  • 2 dl røde linser tørrede
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 squash revet
  • 3 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 3 tsk Oregano
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • olie til stegning
  • salt og peber
Hvid sauce
  • 2 spsk smør eller smagsneutral olie
  • 2 spsk hvedemel
  • 0,5 liter minimælk
  • 150 g cheasy revet mozzarella eller 50 g revet parmesan
  • 4 æg
  • 1 tsk muskatnød stødt
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vask, skræl og skær kartofler i tynde skiver. Vask auberginen og skær den i skiver.
Sauce
  1. Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Tilføj champignon og rist dem af 2-3 minutter.
  2. Tilføj hakkede tomater, revet squash, linser, vand, bouillon og krydderier. Lad det simre i 20 minutter (husk at smage til med salt og peber når den har kogt). Imens kan du lave den hvide sauce.
Hvid sauce
  1. Smelt smørret i en gryde ved middelvarme.
  2. Tilsæt mel og pisk det godt igennem.
  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant således at det ikke klumper. Blev ved med at piske indtil sovsen samler sig. Tilsæt ost, og rør det ud i saucen.
  4. Tag saucen af varmen og slå et æg i ad gangen, imens du pisker. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Moussaka
  1. Læg kartoffelskiverne i bunden af et stort ildfastfad. Læg herefter aubergine skiverne ovenpå kartoflerne. Fordel saucen med linser over kartofler og aubergine.
  2. (Du kan evt. gemme et par aubergineskiver til at pynte på toppen).
  3. Hæld til slut den hvide sauce over moussakaen og bag den i ovnen i ca. 40-45 minutter til saucen har sat sig og kartoflerne er møre.
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*