Vegetarlasagne med røde linser

Print Recipe
Vegetarlasagne med røde linser
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 250 g røde linser
  • 1 spsk olie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stort løg i tern
  • 1 stor gulerod revet
  • 1 squash i tern
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 ds tomatpure 70 g
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk Oregano
  • 4 dl grøntsagsbouillon 4 dl vand + 1 bouillonterning
  • Et godt skvæt balsamico hvis du har
  • salt og peber
  • 10 fuldkornslasagneplader
  • 75 g cheasy mozzarella
Bechamelsauce
  • 5 dl minimælk
  • 2,5 spsk hvedemel
  • 1 spsk olie eller smør
  • 0,5 tsk muskatnød stødt
  • salt og peber
  • 75 g cheasy mozzarella
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 250 g røde linser
  • 1 spsk olie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stort løg i tern
  • 1 stor gulerod revet
  • 1 squash i tern
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 ds tomatpure 70 g
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk Oregano
  • 4 dl grøntsagsbouillon 4 dl vand + 1 bouillonterning
  • Et godt skvæt balsamico hvis du har
  • salt og peber
  • 10 fuldkornslasagneplader
  • 75 g cheasy mozzarella
Bechamelsauce
  • 5 dl minimælk
  • 2,5 spsk hvedemel
  • 1 spsk olie eller smør
  • 0,5 tsk muskatnød stødt
  • salt og peber
  • 75 g cheasy mozzarella
Instruktioner
  1. Hæld de røde linser i en sigte og skyl dem under den kolde hane.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Skræl og riv guleroden og squashen.
  3. Varm olien op i en gryde og svits hvidløg og løg heri.
  4. Hakkede tomater, pure, krydderier, linser, gulerod, squash og bouillon hældes ved og gryden bringes i kog. Lad saucen simre i minimum 15-20 minutter, men gerne længere – 15-20 minutter er den kogetid, linserne behøver for at blive møre. Suger linserne for meget væde under kogningen, så spæd med lidt ekstra vand til saucen har passende konsistens.
  5. Smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
  1. Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring. Tilsæt ost og lad det smelte i saucen. Varm sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  2. Fordel lasagneplader, bechamelsauce og linsesaucen i lag i et passende, ildfast fad til alt saucen er brugt. Slut af med bechamelsauce og revet ost.
  3. Bag lasagnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til den er gylden og lækker på toppen.
  4. Tip: Du kan variere grøntsagerne i retten i det uendelige, f.eks. peberfrugt, champignon, spinat, aubergine, osv. og retten er super god hvis du trænger til at få tømt ud i grøntsagsskuffen.
Recipe Notes

Pris pr. person: ca. 12-15 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*