Røget juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler

Røget juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler

En dejlig traditionel dansk ret, der for mig hører julen til 🙂 Har du god tid, kan det anbefales at lave brunede kartofler med forkogte og pillede aspargeskartofler.

Røget juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler

5 from 1 vote
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød, Dansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

1

hour 

10

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 røget juleskinke

  • Grønlangkål
  • 500 g hakket grønkål fra frost

  • 25 g smør

  • 2 dl mælk

  • 2,5 dl madlavningsfløde

  • 2 spsk citronsaft

  • 2 tsk sukker

  • salt og peber

  • mel og vand til jævning

  • Brunede kartofler
  • 850 g små kogte kartofler f.eks fra glas

  • 0,75 dl sukker

  • 30 g smør

  • 2 spsk vand

  • Tilbehør
  • 500 g gulerødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Kom skinken i ildfast fad og steg den i den forvarmede ovn i 70 minutter eller til kernetemperaturen er 70 grader. Når skinken er færdig dækkes den med sølvpapir og trækker i ca. 10-15 minutter.
  • Grønlangkål
  • Smelt smør i en stor gryde.
  • Kom den frosne grønkål i gryden og lad den tø op ved middelvarme i gryden.
  • Når kålen er tøet op, tilsættes mælk, madlavningsfløde, sukker og citronsaft.
  • Lad kålen koge ind og jævn evt. med lidt mel og vand.
  • Smag til med salt, peber og sukker
  • Tilbehør
  • Gulerødderne skrælles og skæres i mindre stave. Damp dem i letsaltet vand til de er møre.
  • Brunede kartofler
  • Imens skinken trækker kan du lave de brunede kartofler. Hemmeligheden bag vellykkede brunede kartofler er tålmodighed og lav varme 🙂
  • Bruger du glaskartofler, held vandet fra og lad kartoflerne stå og dryppe grundigt af i et dørslag – de skal helst være helt tørre når de kommer på panden.
  • Fordel sukkeret på en pande og varm forsigtigt op under den – heller bruge lidt længere tid end for høj varme, sukkeret må ikke brænde på. Undgå at røre i sukkeret.
  • Når sukkeret er smeltet først 2 spsk vand og derefter smør. Undgå at røre i sukkermassen, vip i stedet med panden for et ryste det lidt sammen.
  • Når sukkermassen begynder at brune tilsætter du kartoflerne. Igen skal du undgå at røre i dem, men i stedet ryste og vippe panden for at vende kartoflerne i sukkermassen.
  • Lad kartoflerne hygge sig ved middelvarme 5-10 minutter, pas stadig på at de ikke brænder på.
  • Server skinken i skiver med kogte gulerødder, grønlangkål og brunede kartofler.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*