Røget juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler

Røget juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler

En dejlig traditionel dansk ret, der for mig hører julen til 🙂 Har du god tid, kan det anbefales at lave brunede kartofler med forkogte og pillede aspargeskartofler.

Røget juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler

Røget juleskinke med grønlangkål og brunede kartofler

4.50 fra 2 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Ret Dansk, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 røget juleskinke

Grønlangkål

  • 450 g hakket grønkål fra frost
  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • salt og peber
  • mel og vand til jævning

Brunede kartofler

  • 850 g små kogte kartofler
  • 0,75 dl sukker
  • 30 g smør
  • 2 spsk vand

Tilbehør

  • 500 g gulerødder

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Kom skinken i ildfast fad og steg den i den forvarmede ovn i 70 minutter eller til kernetemperaturen er 70 grader. Når skinken er færdig dækkes den med sølvpapir og trækker i ca. 10-15 minutter.

Grønlangkål

  • Smelt smør i en stor gryde.
  • Kom den frosne grønkål i gryden og lad den tø op ved middelvarme i gryden.
  • Når kålen er tøet op, tilsættes mælk, madlavningsfløde, sukker og citronsaft.
  • Lad kålen koge ind og jævn evt. med lidt mel og vand.
  • Smag til med salt, peber og sukker

Tilbehør

  • Gulerødderne skrælles og skæres i mindre stave. Damp dem i letsaltet vand til de er møre.

Brunede kartofler

  • Imens skinken trækker kan du lave de brunede kartofler. Hemmeligheden bag vellykkede brunede kartofler er tålmodighed og lav varme 🙂
  • Bruger du glaskartofler, held vandet fra og lad kartoflerne stå og dryppe grundigt af i et dørslag – de skal helst være helt tørre når de kommer på panden.
  • Fordel sukkeret på en pande og varm forsigtigt op under den – heller bruge lidt længere tid end for høj varme, sukkeret må ikke brænde på. Undgå at røre i sukkeret.
  • Når sukkeret er smeltet først 2 spsk vand og derefter smør. Undgå at røre i sukkermassen, vip i stedet med panden for et ryste det lidt sammen.
  • Når sukkermassen begynder at brune tilsætter du kartoflerne. Igen skal du undgå at røre i dem, men i stedet ryste og vippe panden for at vende kartoflerne i sukkermassen.
  • Lad kartoflerne hygge sig ved middelvarme 5-10 minutter, pas stadig på at de ikke brænder på.
  • Server skinken i skiver med kogte gulerødder, grønlangkål og brunede kartofler.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*