En nem og rigtig lækker hverdagsret med masser af smag og sprøde grøntsager.
Sursød kylling
Ingredienser
- 350-400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 peberfrugter
- 2 gulerødder
- 2 spsk olie til stegning
- 1 ds ananas i tern
- 1,5 dl saft/lage fra ananasen
- 1 dl vand
- 1 bouillonterning
- 3 spsk ketchup
- 2 spsk balsamico
- 2 spsk soyasauce
- 1 spsk honning
- ingefær
- chili eller cayennepeber
- salt og peber
- mel og vand til jævning
Tilbehør
- 250 g fuldkornsnudler eller ris/blomkålsris
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette bider.
- Løg, peberfrugt og gulerødder skæres i tern. Hvidløg pilles og presses.
- Hæld saften fra ananassen i en beholder for sig.
- Opvarm lidt olie i stor pande eller gryde ved middelhøj varme og svits første kyllingen.
- Når kyllingen har taget farve tilsættes grøntsager og hvidløg. Lad det svitse med ved høj varme til grøntsagerne har taget farve. Svits ananassen med 1-2 minutter.
- Skru ned til middelvarme og tilsæt ananassaft, vand, bouillonterning, ketchup, eddike, soya, honning og krydderier. Lad saucen småsimre et par minutter.
- Ønsker du en tykkere sauce kan du jævne den en lille smule – det er ikke mening af den skal værre super tyk. Og ellers smages sauce til med salt og peber.
- Kog nudler eller ris som anvist på posen og server det med sursød kyllingen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n