sursød kylling

Sursød kylling

En nem og rigtig lækker hverdagsret med masser af smag og sprøde grøntsager.

Sursød kylling

4 from 11 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling, Asiatisk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

10

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 450 g 450 kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet

  • 2 2 alm. løg

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 2 2 peberfrugter

  • 2 2 gulerødder

  • 2 spsk 2 olie til stegning

  • 1 ds 1 ananas i tern (husk at gemme lagen)

  • 1,5 dl 1,5 saft/lage fra ananasen

  • 1 dl 1 vand

  • 1 1 bouillonterning

  • 3 spsk 3 ketchup

  • 2 spsk 2 balsamico (eller rødvinseddike, æblecider eddike, risvins eddike eller alm. eddike)

  • 2 spsk 2 soyasauce

  • 1 spsk 1 honning

  • ingefær enten frisk eller pulver

  • chili eller cayennepeber efter smag

  • salt og peber

  • mel og vand til jævning

  • Tilbehør
  • 250 g 250 fuldkornsnudler eller ris/blomkålsris

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mundrette bider.
  • Løg, peberfrugt og gulerødder skæres i tern. Hvidløg pilles og presses.
  • Hæld saften fra ananassen i en beholder for sig.
  • Opvarm lidt olie i stor pande eller gryde ved middelhøj varme og svits første kyllingen.
  • Når kyllingen har taget farve tilsættes grøntsager og hvidløg. Lad det svitse med ved høj varme til grøntsagerne har taget farve. Svits ananassen med 1-2 minutter.
  • Skru ned til middelvarme og tilsæt ananassaft, vand, bouillonterning, ketchup, eddike, soya, honning og krydderier. Lad saucen småsimre et par minutter.
  • Ønsker du en tykkere sauce kan du jævne den en lille smule – det er ikke mening af den skal værre super tyk. Og ellers smages sauce til med salt og peber.
  • Kog nudler eller ris som anvist på posen og server det med sursød kyllingen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*