En nem og rigtig lækker hverdagsret med masser af smag og sprøde grøntsager.
Sursød kylling
Antal
4
personerForberedelsestid
10
minutesTilberedningstid
20
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
450 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
2 alm. løg
2 fed hvidløg
2 peberfrugter
2 gulerødder
2 spsk olie til stegning
1 ds ananas i tern (husk at gemme lagen)
1,5 dl saft/lage fra ananasen
1 dl vand
1 bouillonterning
3 spsk ketchup
2 spsk balsamico (eller rødvinseddike, æblecider eddike, risvins eddike eller alm. eddike)
2 spsk soyasauce
1 spsk honning
ingefær enten frisk eller pulver
chili eller cayennepeber efter smag
salt og peber
mel og vand til jævning
- Tilbehør
250 g fuldkornsnudler eller ris/blomkålsris
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette bider.
- Løg, peberfrugt og gulerødder skæres i tern. Hvidløg pilles og presses.
- Hæld saften fra ananassen i en beholder for sig.
- Opvarm lidt olie i stor pande eller gryde ved middelhøj varme og svits første kyllingen.
- Når kyllingen har taget farve tilsættes grøntsager og hvidløg. Lad det svitse med ved høj varme til grøntsagerne har taget farve. Svits ananassen med 1-2 minutter.
- Skru ned til middelvarme og tilsæt ananassaft, vand, bouillonterning, ketchup, eddike, soya, honning og krydderier. Lad saucen småsimre et par minutter.
- Ønsker du en tykkere sauce kan du jævne den en lille smule – det er ikke mening af den skal værre super tyk. Og ellers smages sauce til med salt og peber.
- Kog nudler eller ris som anvist på posen og server det med sursød kyllingen.