sellerideller med quinoasalat

Sellerideller med quinoasalat og fuldkornsbrød

Disse sellerideller er nogen af mine absolut yndlings vegetarfrikadeller. De ligner faktisk rigtige frikadeller og har en lækker konsistens – sprød uden på og saftig indvendig 😀

Sellerideller med quinoasalat og fuldkornsbrød

5 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 500 g knoldselleri

  • 2 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 3 æg

  • 1 dl rasp

  • 3 dl havregryn

  • 50 g revet ost (f.eks. gran padano, emmentaler, cheddar)

  • 1 spsk hp sauce eller worcestershire sauce

  • 1 tsk sennep gerne dijon

  • 1,5 tsk salt

  • peber

  • Quinoa salat
  • 1 dl quinoa, hvid

  • 1 ds kikærter

  • 1 agurk

  • 1 rød peberfrugt

  • 1 rødløg eller alm. løg

  • 3 spsk olie

  • 3 spsk citronsaft

  • 1 spsk balsamico

  • 2 fed hvidløg

  • 0,5 tsk salt

  • peber

  • evt lidt hakket persille

  • Tilbehør
  • 1 pk fuldkornsbaguettes eller miniflutes

Sådan gør du

  • Sellerideller
  • Skræl sellerien og riv den fint. Løgene og hvidløg rives også fint. (Du kan også kører det hele igennem foodprocessoren)
  • Bland selleri og løg sammen med de øvrige ingredienser og lad “farsen” trækker 5-10 minutter eller imens du laver salaten.
  • Opvarm lidt olie på en pande og form sellerifarsen til små fine frikadeller – de er nemmeste at stege hvis de ikke bliver for store. Dellerne steges ved middelvarme, til de har en gylden stegeskorpe på begge sider og er gennemstegt. Vær tålmodig, hvis du vender dem for tidligt kan de gå i stykker.
  • Quinoa salat
  • Skyl quinoaen og kog den som anvist på posen. Skyl den under kold vand og lad den dryppe af og hvile 5 minutter.
  • Hæld lagen fra kikærterne. Agurk, peberfrugt og løg skæres i fine tern. Du kan evt hakke lidt persille fint og tilsætte hvis du har. Bland det hele sammen i en skål
  • Bland en dressing af olie, citronsaft, balsamico, hvidløg, salt og peber.
  • Vend dressingen sammen med kogt quinoa og grøntsagerne. Stil salaten på køl til den skal bruges.
  • Brødet varmes som anvist på pakken og serveres sammen med selleridellerne og quinoa salaten.

2 Comments

  1. Hej
    Kan dellerne fryses?
    Tak.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*