Disse sellerideller er nogen af mine absolut yndlings vegetarfrikadeller. De ligner faktisk rigtige frikadeller og har en lækker konsistens – sprød uden på og saftig indvendig 😀
Sellerideller med quinoasalat og fuldkornsbrød
Antal
personer
4
Forberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
30
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
500 g knoldselleri
2 alm. løg
2 fed hvidløg
3 æg
1 dl rasp
3 dl havregryn
50 g revet ost (f.eks. gran padano, emmentaler, cheddar)
1 spsk hp sauce eller worcestershire sauce
1 tsk sennep gerne dijon
1,5 tsk salt
peber
- Quinoa salat
1 dl quinoa, hvid
1 ds kikærter
1 agurk
1 rød peberfrugt
1 rødløg eller alm. løg
3 spsk olie
3 spsk citronsaft
1 spsk balsamico
2 fed hvidløg
0,5 tsk salt
peber
evt lidt hakket persille
- Tilbehør
1 pk fuldkornsbaguettes eller miniflutes
Sådan gør du
- Sellerideller
- Skræl sellerien og riv den fint. Løgene og hvidløg rives også fint. (Du kan også kører det hele igennem foodprocessoren)
- Bland selleri og løg sammen med de øvrige ingredienser og lad “farsen” trækker 5-10 minutter eller imens du laver salaten.
- Opvarm lidt olie på en pande og form sellerifarsen til små fine frikadeller – de er nemmeste at stege hvis de ikke bliver for store. Dellerne steges ved middelvarme, til de har en gylden stegeskorpe på begge sider og er gennemstegt. Vær tålmodig, hvis du vender dem for tidligt kan de gå i stykker.
- Quinoa salat
- Skyl quinoaen og kog den som anvist på posen. Skyl den under kold vand og lad den dryppe af og hvile 5 minutter.
- Hæld lagen fra kikærterne. Agurk, peberfrugt og løg skæres i fine tern. Du kan evt hakke lidt persille fint og tilsætte hvis du har. Bland det hele sammen i en skål
- Bland en dressing af olie, citronsaft, balsamico, hvidløg, salt og peber.
- Vend dressingen sammen med kogt quinoa og grøntsagerne. Stil salaten på køl til den skal bruges.
- Brødet varmes som anvist på pakken og serveres sammen med selleridellerne og quinoa salaten.
Hej
Kan dellerne fryses?
Tak.
Hej 🙂 Ja det kan de (det står øverst i opskriften) 🙂
Kan man bruge havregryn i stedet for rasp? 🙂
Meget smagfulde deller. Dem laver vi igen
Mine unger på 13, 6 og 2 elskede de deller
De smager som kylling var min teenager kommentar.
Men forebredelsentiden er nærmere 1 time frem for 30 min. Når man selv skal rive og blande i hånden.