Sommerflæskesteg med syrlige kartofler og tomatsalat

Sommerflæskesteg er bare en super lækker og nem sommerret til når det skal være lidt ekstra hyggeligt 🙂

Sommerflæskesteg med syrlige kartofler og tomatsalat

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Svinekød, Gæstemad
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

1

hour 

30

minutes
Hviletid

15

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 500-800 g flæskesteg (svinekam)

  • salt

  • Syrlige kartofler
  • 1 kg kartofler

  • 2 spsk raps- eller olivenolie

  • 1 øko. citron (skallen)

  • 0,5 potte persille

  • salt og peber

  • Tomatsalat
  • 500 g cherrytomater

  • 125 g frisk mozzarella (jeg brugte mini kuglerne)

  • 3-5 forårsløg

  • 0,5 potte persille

  • 1 fed hvidløg

  • 3 spsk raps- eller olivenolie

Sådan gør du

  • Sommerflæskesteg
  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum – men undgå at ridse i selve kødet. Er stegen ridset, så tjek om den er ridset godt nok. Gnid herefter sværen grundigt med masser af salt – husk at komme ned imellem sværen.
  • Sæt flæskestegen i et stort ildfastfad (eller en bradepande), sørg for at der er plads rundt om stegen, da kartoflerne skal stege med senere. Hæld lidt vand ved (ca. 2 dl).
  • Steg flæskestegen i ca. 20 minutter ved 220 grader, herefter skrues ned til 200 grader og flæskestegen steges yderligere 60 minutter. Du kan evt. give den “grill program” de sidste 10 minutter, hvis sværen ikke er helt klar.
  • Lad flæskestegen hvile på et skærebræt i 15 minutter inden den skæres ud (jeg kommer sølvpapir omkring nederste del af flæskestegen, men endelig ikke over sværene, så risikere du at de bliver bløde).
  • Syrlige kartofler
  • Vask, skræl eller skrub kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
  • Hak persillen fint og riv skallen fra citronen.
  • Vend kartoflerne sammen med hakket persille, citronskal, olie og salt og peber.
  • Når der er 30 minutter tilbage til flæskestegen skal tages ud, hælder du kartoflerne ved stegen så de ligger rundt om.
  • Kartoflerne skal bages i ovnen i ca. 45 minutter, så de skal bage videre imens stegen trækker (husk at gemme skyen fra fadet).
  • Tomatsalat
  • Cherrytomaterne deles i halve, forårsløgene skæres i skiver, og mozzerallaen deles i mindre stykker. Bland det hele sammen i den skål du vil servere det i.
  • Hak persille og hvidløg meget fint, og bland det sammen med olien til en persilleolie – alternativt kan du komme det hele i en minihakker.
  • Hæld persilleolien udover salaten.
  • Servering
  • Servér flæskestegen sammen med tomatsalaten, kartoflerne samt den sky der ligger ved kartoflerne.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*