Jeg elsker spaghetti squash og jeg elsker panang curry, så jeg har taget det bedste fra begge retter og lavet en super lækker kombination. Husk at tilpasse styrken på retten til familiens smagsløg 🙂
Spaghetti squash med panang kylling
Ingredienser
- 2 spaghetti squash
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 1 peberfrugt
- 2 spsk olie til stegning
- 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
- 350 g blomkålsris
- 400 ml kokosmælk
- 1,5 dl vand
- 1 bouillonterning
- 2 tsk rød karrypasta (evt. mere hvis du kan lide stærk mad)
- 1 spsk peanutbutter
- 1 spsk frisk ingefær, revet (kan erstattes med pulver)
- 1 lime, saften
- 2 spsk sojasauce
- 1 tsk sukker
- salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask og skær spaghetti squashen over i to halve på den lange led. Skrab kernerne ud og smør indersiden af squashen med lidt olie. Drys til sidst med lidt salt. Første gang at man skal tilberede en spaghetti squash kan det være lidt tricky, så hvis du har brug for at se hvordan man gør, er her
- Læg squashen med indersiden nedad på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen 30-35 minutter.
- Skrab kødet ud af den færdigbagte spaghetti squash med en gaffel og trevl det fra hinanden.
Panang kylling
- Skræl hvidløg, løg og gulerødder og skær dem i strimler, hvidløg rives eller presses.
- Peberfrugt skæres i strimler, og bruger du frisk ingefær skæres skrællen af og riv ca. 1 spsk.
- Kyllingen skæres i mundrette bider.
- Opvarm olie på en stor pande og svits først kyllingen kort, og tilsæt grøntsagerne og svits ved høj varme til de har taget lidt farve. Skru ned til middelvarme.
- Tilføj blomkålsris, vand, bouillonterning, kokosmælk, karrypasta, peanutbutter, ingefær, limesaft, soyasauce og sukker.
- Lad retten småsimre ved svag varme 10-15 minutter.
- Smag til med salt og evt. mere karrypasta. Ønskes en tykkere sauce kan du jævne den en smule.
- Vend den trevlet spaghetti squash i saucen og server.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n