Skøn og cremet ret med masser af grøntsager. Ønsker du endnu mere grønt, er squash, broccoli og porrer meget velegnet til retten. Retten kan laves vegetarisk ved at udelade kyllingen 🙂
Hvid lasagnette m. blomkålsbechamel og spinat
Ingredienser
Blomkålsbechamel
- 1 blomkål
- 2 dl minimælk
- 75 g revet mozzerella 13%
- 0,5 tsk muskatnød
- salt
Andet
- 400 g kyllingebryst, lårfilet eller inderfilet
- 250 g spinat
- 300 g fuldkornspasta,
- 75 g revet mozzerella 13%
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vil du have kylling i lasagnetten, skær den da i mundrette bider og steg den kort på panden i let olie. Den skal ikke være gennemstegt, men bare tage farve. Krydr med salt og peber, og stil til side.
- Vask spinaten grundigt og steg den på panden til den er faldet sammen. Tag til side.
Blomkålsbechamel
- Vask blomkålen, fjern bladene og skær resten i grove buketter.
- Kom blomkål i en gryde og fyld op med vand til blomkålen er halvt dækket.
- Damp blomkålen under låg til den er mør.
- Hæld vandet fra, tilsæt revet ost og mælk lidt ad gangen. Blend saucen helt jævn og tilsæt mælk indtil saucen har den ønskede tykkelse. Pas på du ikke tilføjer for meget mælk, da kogt blomkål er meget blød i sig selv.
- Tilsæt muskatnød og smag til med salt.
Lasagnette
- Fordel pasta, kylling og spinat i bunden af et stort ildfast fad.
- Hæld bechamelsaucen over og drys med mozzarella.
- Bag lasagnetten i ovnen ca. 35 minutter til pastaen er mør og osten gylden.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Er der noget med at det ikke er godt at genvarme spinat?
Jeg tænker nemlig på at lave den helt færdig en dag før, også bare genvarme den dagen efter. Må man det?
Så længe du genvarmer retten op til høj varme, så er der ingen problemer 🙂
Fulgte opskrift, puttede ca 1 dl ekstra mælk i, desværre var den meget meget tør. Pastaen var lige tilberedt men heller ikke mere. Bortset fra det, smagte det fint