Mørbrad a la creme er bare så lækkert, og en ret vi faktisk ofte bruger på julefrokostbordet i vores familie. Der er ikke så mange grøntsager i saucen, så det er vigtigt at få nogen ved siden af. Er man ikke så meget til grønne bønner, kan man også dampe broccoli, blomkål eller hvad man nu kan lide 🙂
Mørbrad a la creme
Ingredienser
- 500 g svinemørbrad
- 400 g champignon i skiver
- 3 alm løg
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- 2,5 dl minimælk
- 1 bouillonterning svin el. kylling
- 1 tsk sukker
- salt og peber
- olie til stegning
- kulør
- evt. lidt mel til jævning
Tilbehør
- 300 g ris eller grov bulgur
- 700 gr haricots verts
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Mørbraden trimes for fedt og sener. Skær mørbraden ud i bøffer af ca. 1 cm tykkelse. Krydr dem med salt og peber. Champignoner rengøres og skæres i skriver. Løgene skæres i ringe.
- Bøfferne steges på en pande ved høj varme i lidt fedtstof. De skal bare lige brunes af på begge sider – ikke gennemsteges.
- Læg bøfferne i ildfast fad.
- Løgringene steges gyldne på panden. Held løgene over mørbradbøfferne.
- Herefter steges champignoner gyldne. Når champignogerne er gyldne, hældes madlavningsfløde, mælk, sukker og bouillonterning ved, og saucen varmes igennem.
- Jævn saucen, giv den et lille skvæt kulør (den skal bare være lysebrun) og smag til med salt og peber.
- Hæld champignonsaucen over bøffer og løg. Kom fadet i ovnen og steg det i ovnen i ca. 20 minutter.
- Kog risen som anvist på posen og damp bønnerne i let saltet vand.
- Servér mørbradbøfferne sammen med ris og dampede bønner.
Pingback: Sund madplan uge 49 - Sund på budget
Utrolig lækker og nem. Kæmpe hit!
Vi er fans herhjemme!
Af forskellige omgange har vi spiced sovsen op med henholdvis estragon eller dild.
Tak for dine gode madplaner, som to studerende også kan være med på <3
Rigtig lækker ret. Der blev spist helt op;)
Et lille fif til at give den et ekstra lille pift.
Tilføj ca. 1 tsk æble eddike, eller mere, afhængig af dine smagsløg.