Mørbrad ala creme

Mørbrad a la creme

Mørbrad a la creme er bare så lækkert, og en ret vi faktisk ofte bruger på julefrokostbordet i vores familie. Der er ikke så mange grøntsager i saucen, så det er vigtigt at få nogen ved siden af. Er man ikke så meget til grønne bønner, kan man også dampe broccoli, blomkål eller hvad man nu kan lide 🙂

Mørbrad a la creme

4 from 10 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød, Dansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

25

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 500 g svinemørbrad

  • 400 g champignon i skiver

  • 3 alm løg skåret i ringe

  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%

  • 2,5 dl minimælk

  • 1 bouillonterning svin el. kylling

  • 1 tsk sukker

  • salt og peber

  • olie til stegning

  • kulør

  • evt. lidt mel til jævning

  • Tilbehør
  • 300 g ris eller grov bulgur

  • 700 gr haricots verts

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Mørbraden trimes for fedt og sener. Skær mørbraden ud i bøffer af ca. 1 cm tykkelse. Krydr dem med salt og peber. Champignoner rengøres og skæres i skriver. Løgene skæres i ringe.
  • Bøfferne steges på en pande ved høj varme i lidt fedtstof. De skal bare lige brunes af på begge sider – ikke gennemsteges.
  • Læg bøfferne i ildfast fad.
  • Løgringene steges gyldne på panden. Held løgene over mørbradbøfferne.
  • Herefter steges champignoner gyldne. Når champignogerne er gyldne, hældes madlavningsfløde, mælk, sukker og bouillonterning ved, og saucen varmes igennem.
  • Jævn saucen, giv den et lille skvæt kulør (den skal bare være lysebrun) og smag til med salt og peber.
  • Hæld champignonsaucen over bøffer og løg. Kom fadet i ovnen og steg det i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Kog risen som anvist på posen og damp bønnerne i let saltet vand.
  • Servér mørbradbøfferne sammen med ris og dampede bønner.

4 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 49 - Sund på budget

  2. Claudia Simoni

    Utrolig lækker og nem. Kæmpe hit!

  3. Cathrine Jansen

    Vi er fans herhjemme!

    Af forskellige omgange har vi spiced sovsen op med henholdvis estragon eller dild.

    Tak for dine gode madplaner, som to studerende også kan være med på <3

  4. Rigtig lækker ret. Der blev spist helt op;)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*