Sund pariserbøf med spejlæg

Sund pariserbøf med spejlæg og rødbederåkost

I dag skal vi have en god gammel klassiker, pariserbøf, i en ny og sundere version med en super lækker rødbederåkost 🙂 Kapers og peberrod er ikke en del af opskriften/indkøbslisten, så hvis det er noget du gerne vil have til, så husk selv at købe det med.

Sund pariserbøf med spejlæg

Sund pariserbøf med spejlæg og rødbederåkost

5 fra 1 stemme
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Dansk, Oksekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Pariserbøf

  • 400 g hakket oksekød 3-6%
  • 4 skiver fuldkornstoast
  • 4 æg
  • 2 spsk ketchup
  • 1 tsk sennep
  • 1 alm. løg
  • evt. revet peberrod hvis du har
  • salt og peber
  • olie til stegning

Rødbederåkost

  • 200 g rødbeder
  • 300 g knoldselleri
  • 2 æbler
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk sukker
  • salt

Sådan gør du
 

Rødbederåkost

  • Skræl og riv rødbeder, æbler samt selleri til råkost. Rør en dressing af fraiche, mayo, citronsaft, sukker og salt.
  • Vend råkosten i dressingen og smag til med salt. Lad rødbederåkosten trækker i køleskabet indtil den skal bruges.

Pariserbøf

  • Skræl og hak løget i fine tern.
  • Rør oksefarsen med ketchup og sennep, og form 4 bøffer. Krydr med salt og peber.
  • Steg bøfferne i lidt olie på en pande. Hold bøfferne varme i lidt stanniol imens du steg spejlæg og rister toast.
  • Rist toastbrødet gyldent og sprødt på brødristeren. Slå æggene ud på panden til spejlæg og steg dem på panden. Krydr med salt og peber.
  • Placer toastbrødet på en tallerken og top med, først bøf, og dernæst spejlæg. Server pariserbøfen med rå løg i tern samt rødbederåkost.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

5 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 10 - Sund på budget

  2. Hej forstår ikke med de rå løg. Skal de i farsen???? Læser det som om at man skal servere dem ved siden af.

  3. Toppet med kapers og peberrod smager det virkelig skønt. Er vild med rødbederåkostsalaten

  4. Anna Knudsen

    Det ser ud til at være en rigtig god uge – super madplan! 🙂

    Der står hakket oksekød 3-6% i opskriften til pariserbøf, men 8.-12% på indkøbssedlen. Er det ikke en fejl? 🙂

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*