Svensk pølseret er normalt en god solid ret med kartofler og piskefløde. For at højne sundhedsværdien, har der i min udgave af sund svensk pølseret, sneget sig gulerødder og rodfrugter ind. Fløden er også skruet lidt ned i fedtprocent, men retten er stadig hammerlækker og en klassisk favorit hos både børn og voksne.

Svensk pølseret
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 500 g gulerødder
- 400 g pastinak el. persillerødder
- 350 g pølser i skiver
- 1 alm løg i tern
- 3 tsk paprika
- 1 ds tomatpure, 140 g
- 3,5 dl minimælk
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- salt og peber
- olie til stegning
Sådan gør du
- Skræl og skær rodfrugter og kartofler i mundrette tern. Kog dem i letsaltet vand i 10-12 minutter – de skal stadig have lidt bid.
- Svits løgtern i lidt olie på panden til de klare. Tilsæt pølseskiver og svits et par minutter.
- Tilsæt paprika, kartofler, rodfrugter, tomatpure, mælk og madlavningsfløde, og lad retten simre ved svag varme i ca. 10 minutter. Rør lidt undervejs så det ikke brænder fast.
- Smag til med salt og peber.
Pingback: Sund madplan uge 40 - Sund på budget
Ihh… jeg kan hverken finde persillerødder eller pastinakker i min rema, lidl eller meny – de siger det er sæsonbestemt… Hvad kan jeg så bruge i alle de opskrifter til denne uge i stedet? Btw. Super side, er helt vild med dine retter, selv børnene spiser dem 😀
Simpelt hurtigt og lækkert, vi elskede det
Vi begyndte at bruge dine madplaner i uge 1. Og det har været ren succes. Vi har 3 unger der er vilde med menuerne.! Inkl. De voksne.
Sundere, billigere, sjovere !!
Dejligt 😀
Jeg skal i gang med at lave det om lidt og har lige opdaget at der skal madlavningsfløde i – der står kun én på indkøbssedlen – og jeg har brugt den ene jeg havde købt til en ret tidligere på ugen.
Så måske der lige skal rettes til i indkøbssedlen 🙂
Men det er første gang, jeg har oplevet det – er meget tilfreds med dine madplaner og det har også i denne uge været rigtig gode retter 🙂
Bedste svenske pølseret vi har lavet herhjemme til dato
jeg elsker svensk pølseret men dog første gang den er lavet med grøntsager – men hey det er bestemt kommet for at blive en del af retten fremover – ELKSER simpelthen retter hvor man kommer sit grønt med i helt naturligt.
Dette er uge 2 med sund madplan og jeg er fortsat meget stor fan.
Blomkål er rigtigt fint at bruge i stedet for rodfrugter og/eller kartofler