Svensk pølseret

Svensk pølseret

Svensk pølseret er normalt en god solid ret med kartofler og piskefløde. For at højne sundhedsværdien, har der i min udgave af sund svensk pølseret, sneget sig gulerødder og rodfrugter ind. Fløden er også  skruet lidt ned i fedtprocent, men retten er stadig hammerlækker og en klassisk favorit hos både børn og voksne.

Svensk pølseret

3 from 19 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 500 g kartofler

  • 500 g gulerødder

  • 400 g pastinak el. persillerødder (el. blomkål)

  • 350 g pølser i skiver

  • 1 l løg i tern

  • 3 tsk paprika

  • 1 ds tomatpure, 140 g

  • 3,5 dl minimælk

  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%

  • salt og peber

  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Skræl og skær rodfrugter og kartofler i mundrette tern. Kog dem i letsaltet vand i 10-12 minutter – de skal stadig have lidt bid.
  • Svits løgtern i lidt olie på panden til de klare. Tilsæt pølseskiver og svits et par minutter.
  • Tilsæt paprika, kartofler, rodfrugter, tomatpure, mælk og madlavningsfløde, og lad retten simre ved svag varme i ca. 10 minutter. Rør lidt undervejs så det ikke brænder fast.
  • Smag til med salt og peber.

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 40 - Sund på budget

  2. Ihh… jeg kan hverken finde persillerødder eller pastinakker i min rema, lidl eller meny – de siger det er sæsonbestemt… Hvad kan jeg så bruge i alle de opskrifter til denne uge i stedet? Btw. Super side, er helt vild med dine retter, selv børnene spiser dem 😀

  3. Simpelt hurtigt og lækkert, vi elskede det

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*