Svenske kødboller

Svenske kødboller med mos

Dagens ret er en rigtig lækker hyggeret, som mange måske forbinder med en tur i IKEA. Uden at sige noget ondt om IKEAs udgave, så smager den hjemmelavede udgave altså bare bedre, og så er den faktisk også ret nem at lave 🙂

Svenske kødboller med mos

4 from 20 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød, Svensk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Kødboller
  • 400 g 400 hakket svin og kalv (eller bare gris) max 10%

  • 1 1 lille løg

  • 1 1 æg

  • 3 spsk 3 rasp

  • 1,5 tsk 1,5 salt

  • peber

  • 1 knivspids 1 allehånde (kan undlades)

  • 1 spsk 1 olie el. smør til stegning

  • Mos
  • 1 kg 1 kartofler

  • 1 1 knoldselleri

  • 1 skvæt 1 mælk

  • salt

  • Sauce
  • 250 ml 250 madlavningsfløde 4%

  • 250 ml 250 mælk

  • 2 dl 2 vand fra kartoflerne

  • 1 1 bouillonterning, okse

  • 1 tsk 1 ribsgelé

  • kulør

  • salt og peber

  • 2 spsk 2 worcestershire sauce el. hp sauce

  • mel til jævning

  • Tilbehør
  • 300 g 300 ærter

Sådan gør du

  • Rør ingredienserne til farsen grundigt sammen og lad farsen trække på køl.
  • Skræl kartofler og knoldselleri og skær i mindre stykker.
  • Kog kartoffel og selleri i usaltet vand til de møre.
  • Imens kartofler og selleri koger, former du kødbollerne. De skal være små – jeg plejer at forme dem med en tsk.
  • Steg kødbollerne i lidt fedtstof på en pande ved middelvarme ca. 5 min på hver side.
  • Tag kødbollerne af panden og hæld den værste overskydende fedt fra. Dæk kødbollerne til, så de holder sig varme.
  • Hæld madlavningsfløde på panden og tilsæt 1-2 dl kartoffelvand samt mælk. Tilsæt 1 bouillonterning, ribsgele, worcestershire sauce og en lille smule kulør – saucen skal bare være lysebrun.
  • Kog saucen igennem og jævn den evt. med lidt mel og vand hvis du ønsker den tykkere. Smag til med salt og peber, og evt. mere ribsgele. Skru ned på svag varme indtil saucen skal serveres.
  • Når kartofler og selleri er kogt møre, hældes det resterende vand fra og det hele moses med et skvæt mælk og et drys salt.
  • Tilbered ærterne som anvist på posen.
  • Servér kødbollerne sammen med mos, sauce, ærter og en klat ribsgelé.

11 Comments

  1. Eva Andersen

    Kæmpe hit herhjemme!

  2. Hvornår skal de 250 ml mælk i sovsen?

  3. Elisabeth

    Sovsen var rigtig god

  4. Den her skal jeg helt sikkert lave igen! Tak for opskrift

  5. Linette Dannesboe

    Kan man putte dem i ovnen .

    • Britt // Sund på budget

      Hvis det er kødbollerne du mener, så tænker jeg godt at du kan, men jeg har ikke prøvet selv 🙂

  6. Tak for mad! Mums, det er bare lækkert .

  7. Mega lækkert!! Kæmpe hit hos både mig og min datter på 2,5 – hun blev ved med at sige “mums, det smager lækkert”

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*