chana masala

Chana masala med blomkål

Ugens vegetarret byder på den lækre masala med kikærter (chana) og blomkål. Der er smæk på smagen og de varme krydderier, og det er altså bare lækkert med en klat køling friache på toppen.

Chana masala med blomkål

4 from 27 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar, Vegansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 2 2 alm. løg

  • 3 fed 3 hvidløg

  • 2 spsk 2 olie

  • 1 1 blomkål

  • 1 ds 1 kikærter

  • 1 ds 1 hakkede tomater

  • 400 ml 400 kokosmælk

  • 1 spsk 1 garam masala

  • 1 tsk 1 spidskommen

  • 1 tsk 1 paprika

  • 1 tsk 1 ingefær (kan erstattes med frisk)

  • chili el. cayennepeber efter smag

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • naanbrød

  • fraiche 5%

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Skær blomkålen i mundrette buketter. Hæld vandet fra kikærterne.
  • Opvarm olie i en gryde. Svits løg og hvidløg 1-2 minutter.
  • Tilsæt blomkål og kikærter, og lad det stege med 1 minuts tid.
  • Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og krydderier.
  • Lad retten simre i 15 minutter.
  • Smag retten til med salt og peber, og evt. flere krydderier.
  • Servér med lunt naanbrød og evt. en klat fraiche.

Noter

  • Kan også serveres med ris.

9 Comments

  1. Jeg ELSKER dine madplaner! De har simpelthen reddet vores familie, fra daglige diskussioner om, hvilken mad vi skal lave, hvem der skal handle (da vi nu handler sammen én gang om ugen) OG min søn med autisme er begyndt, at spise det samme som os andre!

    Har dog lige et spørgsmål…. Hvor finder man krydderiet Chana masala?

    • Britt // Sund på budget

      Hvor dejligt at høre 🙂

      Jeg tror det krydderi du leder efter er garam masala? Det køber du i de større supermarkeder eller i Tiger. (jeg tror også at jeg har set det i Normal nogen gange) 🙂

      Tak fordi I følger med 🙂

  2. Tanja Jørstrand

    Virkelig lækker ret.

    Synes at blomkålen skulle have lidt længere tid end i opskriften, men virkelig lækker ret.

    • Stokken fra blomkålen blender jeg og så er der til en omgang “blomkålsris”. Haps 0 madspild og 12 kr sparet.

  3. Meget lækker ret – også for en det ellers elsker kød 🙂

  4. Jeg elsker opskriften, jeg har serveret den for gæster flere gange og alle har synes det var virkelig lækkert. Jeg lavede hjemmelavede naanbrød til, det vil jeg klart anbefale hvis man har tid til det. – Tak for endnu en god opskrift 🙂

  5. Virkelig god opskrift havde ikke garam masala på lager. Så brugte tandori masala I stedet, smagte virkeligt godt. Skal helt sikkert genbesøges.

  6. Virkelig lækker ret som jeg nu har lavet flere gange med succes

  7. Stokken fra blomkålen blender jeg og så er der til en omgang “blomkålsris”. Haps nul madspild og 12 kr sparet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*