vegetar lasagnette

Vegetar Lasagnette

En lækker vegetarisk udgave af den traditionelle lasagnette. Ønsker du at lave retten vegansk kan du skifte mælk og mozzarella ud med plantebaserede alternativer.

Vegetar Lasagnette

4 from 26 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

25

minutes
Tilberedningstid

35

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 200 g røde linser

  • 3 fed hvidløg

  • 1 stort løg i tern

  • 2 spsk olie

  • 2 gulerødder revet

  • 1 squash i tern

  • 2 ds hakkede tomater

  • 140 g tomatpure

  • 1 spsk paprika

  • 1 tsk timian

  • 1 tsk basilikum

  • 1 spsk oregano

  • 4 dl vand

  • 1 bouillonterning, grøntsag

  • 2 spsk balsamico eller hp sauce

  • salt og peber

  • 300 g fuldkornspasta

  • 75 g cheasy mozzarella til topping

  • Bechamelsauce
  • 5 dl minimælk

  • 2 spsk hvedemel

  • 1 spsk olie eller smør

  • 0,5 tsk muskatnød stødt

  • salt og peber

  • 75 g cheasy mozzarella

Sådan gør du

  • Hæld de røde linser i en sigte og skyl dem under den kolde hane.
  • Hak løg og hvidløg fint. Skræl og riv guleroden og squashen.
  • Varm olien op i en gryde og svits hvidløg og løg heri.
  • Hakkede tomater, tomatpure, krydderier, linser, gulerod, squash og bouillon hældes ved og gryden bringes i kog. Lad saucen simre i minimum 15-20 minutter, men gerne længere – 15-20 minutter er den kogetid, linserne behøver for at blive møre. Suger linserne for meget væde under kogningen, så spæd med lidt ekstra vand til saucen har passende konsistens.
  • Smag til med salt og peber.
  • Bechamelsauce
  • Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring. Tilsæt ost og lad det smelte i saucen. Varm sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Fordel pastaen i bunden af et stort ildfast fad og fordel herefter linsesauce henover. Slut af med bechamelsaucen og revet ost på toppen.
  • Bag lasagnetten ved 200 grader i ca. 35 minutter, til den er gylden og lækker på toppen, og pastaen er mør.

Noter

  • Tip: Du kan variere grøntsagerne i retten i det uendelige, f.eks. peberfrugt, champignon, spinat, aubergine, osv. og retten er super god hvis du trænger til at få tømt ud i grøntsagsskuffen.

8 Comments

  1. Føjet til vores madplan, lyder lækkert Er det rigtig forstået, at pastaen lægges i bunden af fadet ukogt?

    • Britt // Sund på budget

      Ja det er korrekt 🙂

      • Michell Andersen

        Hej Britt. Har du en ide til hvad jrg kan bruge i stedet for pasta? Aubergine i tern måske?
        Jeg er fan af dine opskrifter, madplaner og indkøbslister. Livet blev da pludselig meget lettere

  2. De der linser de desværre bare ikke mig ‍♀️

  3. Skal pastaen koges inden den kommes i lasagnen?

  4. virkelig lækker lasagnette ! første uge jeg prøver at følge din madplan, det starter godt

  5. Så lækkert! Lavede det til aftensmad igår 🙂
    Dog brugte jeg ikke ikke balsamico… skulle det i sovsen sammen med grøntsager og andet?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*