
Tærte med porre og bacon
Ingredienser
Tærtedej
- 150 g grahamsmel
- 100 g havregryn
- 4 spsk hvedemel
- 4 spsk fraiche 5%
- 2 spsk olie
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vand
Fyld
- 2 store porrer
- 150 g bacon i tern, fedtreduceret
- 5 æg
- 1 dl fraiche 5%
- salt og peber
Salat
- 2 stk hjertesalat
- 2 spsk balsamico
- 2 spsk raps el. olivenolie
- 1 tsk honning
- 1 tsk sennep
- salt og peber
Sådan gør du
Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld
- Rengør og snit porrerne i skiver.
- Rist baconternene på en pande til de er gyldne og næsten sprøde. Tilføj porrerskiverne, og lad dem stege med et par minutter.
- Fordel porrer og bacon ud på den forbagte tærtebund.
- Pisk æg, fraiche, salt og peber sammen, og fordel det udover fyldet i tærten.
- Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
Salat
- Vask hjertesalaten, skær enden af og riv eller skær bladene i mindre stykker.
- Bland en vinagrette af olie, balsamico, honning, sennep og salt og peber.
- Vend hjertesalaten sammen med vinagretten og drys evt. med lidt solsikkefrø eller andre frø/nødder.
- Server tærten sammen med salaten.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.
Lækker tærte og dejlig simpel salat.
Så lækker!!!
Den bedste tærtedej jeg har prøvet, og jeg bruger den ofte, uanset hvilket fyld humøret er til.
Rigtig god tærtebund! Fyldet skulle dog bages 15 min længere end angivet her.