tærte med porre bacon

Tærte med porre og bacon

Tærte med porre og bacon

4 from 10 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Tærte, Svinekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Tærtedej
  • 150 g grahamsmel el. anden fuldkornsmel

  • 100 g havregryn

  • 4 spsk hvedemel

  • 4 spsk fraiche 5%

  • 2 spsk olie

  • 0,5 tsk salt

  • 1 dl vand

  • Fyld
  • 2 store porrer

  • 1 pk bacon i tern

  • 5 æg

  • 1 dl fraiche 5%

  • salt og peber

  • Salat
  • 2 stk hjertesalat

  • 2 spsk balsamico

  • 2 spsk raps el. olivenolie

  • 1 tsk honning

  • 1 tsk sennep gerne dijon

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tærtedej
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
  • Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
  • Forbag tærtebunden i 15 minutter.
  • Fyld
  • Rengør og snit porrerne i skiver.
  • Rist baconternene på en pande til de er gyldne og næsten sprøde. Tilføj porrerskiverne, og lad dem stege med et par minutter.
  • Fordel porrer og bacon ud på den forbagte tærtebund.
  • Pisk æg, fraiche, salt og peber sammen, og fordel det udover fyldet i tærten.
  • Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
  • Salat
  • Vask hjertesalaten, skær enden af og riv eller skær bladene i mindre stykker.
  • Bland en vinagrette af olie, balsamico, honning, sennep og salt og peber.
  • Vend hjertesalaten sammen med vinagretten og drys evt. med lidt solsikkefrø eller andre frø/nødder.
  • Server tærten sammen med salaten.

2 Comments

  1. Anja Lodahl

    Lækker tærte og dejlig simpel salat.

  2. Så lækker!!!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*