Tærte med porre og bacon
Antal
4
personerForberedelsestid
20
minutesTilberedningstid
40
minutesFrysegnet
Ja
Det skal du bruge
- Tærtedej
150 g grahamsmel el. anden fuldkornsmel
100 g havregryn
4 spsk hvedemel
4 spsk fraiche 5%
0,5 tsk salt
1 dl vand
- Fyld
2 store porrer
1 pk bacon i tern
5 æg
1 dl fraiche 5%
salt og peber
- Salat
2 stk hjertesalat
2 spsk balsamico
2 spsk raps el. olivenolie
1 tsk honning
1 tsk sennep gerne dijon
salt og peber
Sådan gør du
- Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
- Fyld
- Rengør og snit porrerne i skiver.
- Rist baconternene på en pande til de er gyldne og næsten sprøde. Tilføj porrerskiverne, og lad dem stege med et par minutter.
- Fordel porrer og bacon ud på den forbagte tærtebund.
- Pisk æg, fraiche, salt og peber sammen, og fordel det udover fyldet i tærten.
- Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
- Salat
- Vask hjertesalaten, skær enden af og riv eller skær bladene i mindre stykker.
- Bland en vinagrette af olie, balsamico, honning, sennep og salt og peber.
- Vend hjertesalaten sammen med vinagretten og drys evt. med lidt solsikkefrø eller andre frø/nødder.
- Server tærten sammen med salaten.