Chick free tikka masala

Den klassiske chicken tikka masala her i en vegetarisk udgave, hvor kyllingen er skiftet ud med chickfree (tidl. pipfri). Retten er stadig fyldt med smag og super lækker cremet sauce. Ønskes en vegansk udgave, udskiftes fraiche med et vegansk alternativ.

Chick free tikka masala

5 from 1 vote
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

25

minutes

Det skal du bruge

  • Marinade
  • 1 pk chick free eller lign.

  • 3 dl fraiche 5%

  • 2 spsk citronsaft el. limesaft

  • 3 fed hvidløg presset

  • 0,5 tsk stødt chili

  • 1 tsk ingefær, stødt eller frisk hvis du har

  • 2 tsk garam masala eller tandoori krydderiblanding

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk salt

  • peber

  • Tikka masala
  • 2 spsk olie

  • 1 alm løg i tern

  • 1 ds hakkede tomater

  • 400 ml kokosmælk

  • 1 bouillonterning høns el. grøntsag

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 300 g grov bulgur el. ris

  • 350 g blomkålsris frost

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til marinaden og kom chickfree stykkerne i marinaden. Lad det trække 1-2 timer (eller natten over, hvis du har tid) i køleskabet.
  • Opvarm olien i en stor gryde. Svits løgene til de er klare, skru ned på middelvarme. Tilsæt chickfree stykkerne inkl. marinade og rør rundt. (varm ikke for meget på retten før kokosmælken er tilsat, da retten ellers kan skille).
  • Tilsæt tomater og kokosmælk samt bouillonterning. Lad retten simre til saucen er kogt lidt ind. Smag til med salt og peber, og evt. mere krydderi og citron.
  • Servér med ris eller kogt grov bulgur og blomkålsris. Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris/bulgur, eller koges med sammen med risen.

2 Comments

  1. Det smagte rigtig godt. Synes dog, at det var som om, der lige manglede en smag. Vil prøve at putte lidt peanutbutter i næste gang 🙂

    • Britt // Sund på budget

      Ellers så prøv med lidt ekstra garam masala – jeg har lagt mærke til at de variere ret meget i styrke og smag, alt efter mærke, så det kan sagtens være det der er “galt” 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*