En rigtig lækker vegetarisk udgave af min one pot cajun chicken. Her er kyllingen erstattet med kikærter, men du kan også bruge chick free hvis du er mere til det. Det gode ved kikærterne er dog at det tæller med i vores daglige grøntsagsindtag 😉
Vegetariske one pot cajun pasta
Ingredienser
Cajun krydderiblanding
- 2 tsk paprika
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 0,5 tsk stødt løgpulver
- 0,5 tsk hvidløgspulver (kan erstattes med mere løgpulver)
- 0,5 tsk cayennepeber (eller chilipulver)
- 0,25 tsk peber
- 0,5 tsk salt
Cajun pasta
- 1 spsk olie
- 1 portion cajun krydderiblanding
- 1 ds kikærter
- 2 alm løg
- 300 g fuldkornspasta el. spaghetti
- 1 ds hakkede tomater
- 1 peberfrugt
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning
- 100 g flødeost naturel el. hvidløg (philadelphia eller buko)
- salt og peber
Sådan gør du
- Bland krydderierne til cajunblandingen.
- Hak løg og peberfrugt i tern. Hæld vandet fra kikærterne.
- Opvarm 1 spsk olie i en stor gryde og tilsæt kikærterne. Lad dem svitse et par minutter. Tilsæt løg og lad det svitse med til de klare.
- Tilsæt krydderier, hakkede tomater, peberfrugt, vand, pasta og bouillonterning og lad retten simre til pastaen er kogt færdig (ca. 12-14 minutter). Rør i retten undervejs så den ikke brænder på.
- Når pastaen er færdig, tilføjes smørost som røres ud i retten.
- Smag til med salt og peber, og evt. krydderier.
Hvornår bruger mam cajun krydderi blandningen?
Super lækker ret! Dog virkelig ærgerligt at man er nød til at se på den ikke vegetariske udgave for at regne ud hvornår krydderblandingen skal i (sammen med løgene til dem der er i tvivl)
Hejsa
Skal retten simre med låg på?
Kun hvis der står at den skal simre under låg 🙂