TikTok pasta

(TikTok) pasta med ovnbagt feta og grønt

Der er flere af jer, der har efterspurgt en “Sund på budget”-udgave af den ultra populære tiktok pasta med bagt feta og tomat som nærmest er overalt på de sociale medier for tiden, og jeg siger selvfølgelig ikke nej til en udfordring 😉 I min udgave bruges der selvfølgelig fuldkornspasta, og så er der skruet lidt op for grønten 🙂

Pasta med ovnbagt feta og grønt

3 from 24 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

10

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 200 g feta

  • 250 g cherrytomater

  • 2 peberfrugter

  • 2 alm. rødløg (el. løg)

  • 3 fed hvidløg

  • 1 spsk olie (gerne olivenolie)

  • 2 spsk balsamico

  • 1 spsk oregano

  • 1 tsk rosmarin

  • salt og peber

  • 300 g fuldkornspasta

  • 0,5 dl kogevandet fra pastaen

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg feta-blokken i midten af et ildfast fad.
  • Skyl cherrtomaterne og fordel dem rundt om fetaen i fadet.
  • Løg, hvidløg, og peberfrugter hakkes i tern, og fordeles rundt om fetaen i fadet.
  • Hæld olie og balsamico ved og drys med oregano, rosmarin, salt og peber.
  • Bag feta og grønt midt i ovnen i ca. 30 minutter. Imens koges pastaen som anvist på posen – gem 0,5 dl af kogevandet til “sauce” (og pas på det ikke er for salt).
  • Når fadet kommer ud af ovnen moses feta og grønt med en gaffel. Tilføj 0,5 dl af kogevandet fra pastaen og rør det rundt.
  • Tilsæt tilslut den kogte pasta og vend det hele sammen.

12 Comments

  1. Den røg i skraldespanden. Det smagte simpelhen for meget af balsamico, selvom opskriften var blevet fulgt. Kunne efterfølgende se at der i de opskrifter vi kunne finde på nettet og TikTok var over dobbelt så meget olivenolie og ingen balsamico.

    • Britt // Sund på budget

      Hej Thomas
      Som jeg skriver i teksten, er det min egen udgave af TikTok pastaen, og altså ikke en kopi 😉 Ærgerligt at I ikke brød jer om den. God aften

  2. Super lækker og nem ret, og balsamico’en tilføjede et lækkert touch! Vi valgte dog at tilføje fedtreduceret bacon i stykker og lidt kylling også 😀

  3. Nemt, men for sød og rosmarin passede på ingen måde til retten. Jeg vil foreslå at man udelader den ingrediens.

  4. Super fin opskrift og specielt med video til, da jeg har børn med i køkkenet.
    Der var nok til frokosten dagen efter

    • Britt // Sund på budget

      Dejligt, jeg vil arbejde på at lave lidt flere videoer, så det er nemmere for de yngste at være med 🙂

  5. Min 13-årige stod for at lave denne ret – vi var vilde med den – både med balsamicoen og rosmarin – vi puttede også revne gulerødder i og retten mættede helt vildt! Min mand sagde, at smagen og teksturen gjorde at hjernen egentlig troede at der var kød i, men det var der jo slet ikke.

  6. Mille Sørensen

    Hold kæft den er god shittt, er helt vild med den men jeg kom ikke rosmarin i da jeg ikke er så vild med det men det er en ret jeg vil lave mange gange

  7. Fremadrettet forslag
    Det vil være virkelig rart, hvis du skriver ovnindstillingen i opskrifterne. Både i forhold til placering i ovnen, og om det er varmluft eller traditionel varme.

    Glæder mig til at smage det.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*