gnocchi i grøntsagssauce

Gnocchi med grøntsagssauce og mozzarella

Min første opskrift (og oplevelse) med gnocchi, og bestemt ikke sidste 😛 Gnocchi er små pasta-agtige dippedutter lavet på kartoffel – har man mod på det, kan man lave dem selv, der er jeg dog ikke nået til endnu 😉
I denne udgave bages gnocchierne i ovnen i en lækker tomatbaseret grøntsagssauce toppet med mozzarella 😛

Retten kan laves både med hakket oksekød eller i en vegetarisk udgave med røde linser, begge udgaver er super lækre og med masser af smag.

Gnocchi med grøntsagssauce og mozzarella

4 from 11 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Italiensk, Oksekød, Vegetarretter
Portioner

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Grøntsagssauce
  • 2 spsk olie

  • 2 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 gulerødder

  • 1 squash

  • 1 peberfrugt

  • 500 ml tomat passata

  • 70 g tomatpure

  • 1 tsk basilikum

  • 1 tsk timian

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk sukker

  • salt og peber

  • Andet
  • 350 g gnocchi

  • 125 g frisk mozzarella (1 kugle)

  • evt. en pakke hakket kød eller 150 g røde linser

  • 1 pk fuldkornsbaguettes

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hak løg og hvidløg fint. Gulerødder, squash og peberfrugt vaskes og hakkes fint (jeg smider det hele foodprocessoren, det er nemt og hurtigt).
  • Opvarm lidt olie i en gryde. Svits løg og hvidløg til løgene er klare. Laver du retten med kød, tilsættes kødet og brunes af.
  • Tilsæt de hakkede grøntsager og svits dem kort af. Tilsæt tomat passata, tomatpure og krydderier. Lad retten simre 5-10 minutter (Laver du retten med linser, tilføjes de sammen med 2 dl vand, og saucen koges i minimum 20 minutter – juster tykkelsen på saucen med vand, den må ikke være for tyk, da gnocchierne også suger lidt væske).
  • Smag saucen til med salt og peber.
  • Fordel gnocchierne i et ildfast fad og hæld saucen henover. Skære mozzarellaen i skiver og fordel dem henover saucen.
  • Bag gnocchierne i ovnen i ca. 25 minutter til osten er gylden.
  • Server med lunt fuldkornsbrød.

4 Comments

  1. Mon man kan lave den med kylling?

  2. Lavede retten i dag med hakket kylling i. Super lækkert! Vi spiste en lækker salat af grønkål, spinat, æbler, snackpeber og mandler til. Vores kræsne søn gav rette 4 ud af 5 stjerner!

  3. Nemt, billigt og lækkert!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*