En nem og lækker hverdagsret med cremet blomkålsbechamel. Saucen er rigtig lækker og kan sagtens spises af personer der ikke er så glade for blomkål. Bechamelen er også rigtig god i lasagne 😛
Tortellini med skinke, ærter og cremet blomkålsbechamel
Antal
4
personerForberedelsestid
15
minutesTilberedningstid
20
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
500 g tortillini eller lign.
1 pk skinke i tern eller strimler
300 g ærter
- Blomkålsbechamel
1 blomkål
1 dl minimælk
100 g revet parmesan eller emmentaler
0,5 tsk muskatnød
salt
Sådan gør du
- Blomkålsbechamel
- Vask blomkålen, fjern bladene og skær resten i grove buketter.
- Kom blomkål i en gryde og fyld op med vand til blomkålen er halvt dækket.
- Damp blomkålen under låg til den er mør.
- Hæld vandet fra, tilsæt revet ost og mælk lidt ad gangen. Blend saucen helt jævn og tilsæt mælk indtil saucen har den ønskede tykkelse. Pas på du ikke tilføjer for meget mælk, da kogt blomkål er meget blød i sig selv.
- Tilsæt muskatnød og smag til med salt.
- Tortillini
- Kog tortillinien som anvist på posen. Tilsæt evt. de frosne ærter de sidste 2 minutter og lad dem koge med.
- Hæld vandet fra og vend tortillini og ærter sammen med skinke og blomkålsbechamel. Har du meget sauce kan du gemme den overskydende sauce i fryseren til lasagne.
Jeg har lidt svært ved at finde ud af, om jeg skal lave saucen på vandet fra blomkålen ?
Det står i beskrivelsen at du skal hælde vandet fra 🙂