tunhakkebøffer

Tunhakkebøffer

En super skøn og anderledes måde at få fisk på. Tunbøfferne kan varieres på et utal måder alt efter smag – personligt elsker jeg at tilføje stærk chilisauce til farsen 😛

tunhakkebøffer

Tunhakkebøffer

4.50 fra 8 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Fisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tunhakkebøffer

  • 3 ds tun i vand, 140 g
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • peber
  • evt timian, basilikum, chili, dild, el. andet

Tilbehør

  • 1 ds kikærter
  • paprika
  • 300 g salat
  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sennep
  • salt og peber
  • 4 fuldkornspitabrød

Sådan gør du
 

  • Hæld vandet fra tunen. Vask og hak forårsløgene fint.
  • Bland alle ingredienserne til tunbøfferne sammen i en skål, og lad farsen trække 5 minutter. Hvis du synes at den er for våd, tilsæt da lidt mere rasp.
  • Imens farsen trækker kan du lave salaten. Salat skæres i stykker, cherrytomaterne halveres og vandet hældes fra kikærterne inden de skylles.
  • Bland en dressing af olie, balsamico, honning og sennep.
  • Klem farsen godt og form farsen til 4 store bøffer og steg dem i lidt olie på pande ved middelvarme ca. 5 minutter på hver side til de er gyldne.
  • Tag tunbøfferne til side og steg kikærterne et par minutter i lidt olie og paprika. Krydre dem med salt og peber.
  • Hæld kikærterne og dressingen over salaten og vend det hele rundt. Server den med tunbøfferne og et lunt pitabrød.

5 Comments

  1. Det er første gang jeg har lavet “tunbøffer” men bestemt ikke sidste gang. Mums sikke en smag ⭐️ og ikke spor svært

  2. Anne rud Lehmann

    Jeg bruger 1 tun med olie og 2 tun med vand. Giver mere smag. Drypper tunen af i en sigte.

    • Britt // Sund på budget

      Der er helt sikkert mere smag i tun i olie, men den er også markant federe – derfor anbefaler jeg at bruge den nøglehulsmærket tun i vand 🙂

  3. Er disse tunbøffer fryse egnet?

4.50 from 8 votes (7 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*