En super skøn og anderledes måde at få fisk på. Tunbøfferne kan varieres på et utal måder alt efter smag – personligt elsker jeg at tilføje stærk chilisauce til farsen 😛
Tunhakkebøffer
Antal
personer
4
Forberedelsestid
15
minutesTilberedningstid
20
minutesFryseegnet
Nej
Det skal du bruge
- Tunhakkebøffer
3 ds tun i vand
3 forårsløg
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl rasp
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
peber
evt timian, basilikum, chili, dild, el. andet
- Tilbehør
1 ds kikærter
paprika
300 g salat
250 g cherrytomater
2 spsk olie oliven eller rasp
2 spsk balsamico
1 tsk honning
1 tsk sennep
salt og peber
4 fuldkornspitabrød
Sådan gør du
- Hæld vandet fra tunen. Vask og hak forårsløgene fint.
- Bland alle ingredienserne til tunbøfferne sammen i en skål, og lad farsen trække 5 minutter. Hvis du synes at den er for våd, tilsæt da lidt mere rasp.
- Imens farsen trækker kan du lave salaten. Salat skæres i stykker, cherrytomaterne halveres og vandet hældes fra kikærterne inden de skylles.
- Bland en dressing af olie, balsamico, honning og sennep.
- Klem farsen godt og form farsen til 4 store bøffer og steg dem i lidt olie på pande ved middelvarme ca. 5 minutter på hver side til de er gyldne.
- Tag tunbøfferne til side og steg kikærterne et par minutter i lidt olie og paprika. Krydre dem med salt og peber.
- Hæld kikærterne og dressingen over salaten og vend det hele rundt. Server den med tunbøfferne og et lunt pitabrød.