En super skøn og anderledes måde at få fisk på. Tunbøfferne kan varieres på et utal måder alt efter smag – personligt elsker jeg at tilføje stærk chilisauce til farsen 😛

Tunhakkebøffer
Ingredienser
Tunhakkebøffer
- 3 ds tun i vand, 140 g
- 3 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 æg
- 1 dl rasp
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk salt
- peber
- evt timian, basilikum, chili, dild, el. andet
Tilbehør
- 1 ds kikærter
- paprika
- 300 g salat
- 250 g cherrytomater
- 2 spsk olie
- 2 spsk balsamico
- 1 tsk honning
- 1 tsk sennep
- salt og peber
- 4 fuldkornspitabrød
Sådan gør du
- Hæld vandet fra tunen. Vask og hak forårsløgene fint.
- Bland alle ingredienserne til tunbøfferne sammen i en skål, og lad farsen trække 5 minutter. Hvis du synes at den er for våd, tilsæt da lidt mere rasp.
- Imens farsen trækker kan du lave salaten. Salat skæres i stykker, cherrytomaterne halveres og vandet hældes fra kikærterne inden de skylles.
- Bland en dressing af olie, balsamico, honning og sennep.
- Klem farsen godt og form farsen til 4 store bøffer og steg dem i lidt olie på pande ved middelvarme ca. 5 minutter på hver side til de er gyldne.
- Tag tunbøfferne til side og steg kikærterne et par minutter i lidt olie og paprika. Krydre dem med salt og peber.
- Hæld kikærterne og dressingen over salaten og vend det hele rundt. Server den med tunbøfferne og et lunt pitabrød.
Det er første gang jeg har lavet “tunbøffer” men bestemt ikke sidste gang. Mums sikke en smag ⭐️ og ikke spor svært
Jeg bruger 1 tun med olie og 2 tun med vand. Giver mere smag. Drypper tunen af i en sigte.
Der er helt sikkert mere smag i tun i olie, men den er også markant federe – derfor anbefaler jeg at bruge den nøglehulsmærket tun i vand 🙂
Er disse tunbøffer fryse egnet?
Ja, men de kan godt smuldre lidt ved optøning 🙂
Nem, sund og velsmagende ret! Tak for opskriften! 🙌🏻 😄
Hvis man ikke er til tunbøffer. Hvad kan jeg lave i stedet for?
Så ville jeg gå på opdagelse i alle de opskrifter du finder her på siden 🙂