I dag skal vi have en god bøf serveret med skønne rodfrugtfritter, bønner og bearnaise. Det er rimelig simpelt at gå til. Fritterne passer sig selv i ovnen, så du skal bare koncentrere dig om at få stegt bøfferne, dampet bønner og ellers nyde weekenden 🙂
Tykstegsbøffer med rodfrugtfritter, bønner og bearnaise
Ingredienser
- 4 tykstegsbøffer
- 0,5 kg kartofler
- 0,5 kg blandede rodfrugter (knoldselleri, pastinak el. persillerødder)
- 1 ps haricots verts, bønneblanding, ærter eller lign.
- 1 glas bearnaise sauce
- olie
- salt og peber, evt. paprika
Sådan gør du
Fritter
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Vask og skræl kartofler og rodfrugter. Skær dem i tykke stænger, og vend dem i en skål med olie, samt salt og peber.
- Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir, og bage fritterne i ovnen i ca. 45 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend gerne fritterne undervejs.
- Damp eller steg grøntsagerne som anvist på posen.
Bøffer
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys med salt og peber.
- Varm fedtstof på en pande ved høj varme. Når panden er varm, brunes kødet 1 minut, på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg bøfferne til saften kommer op på overfladen. Vend og steg på den anden side til saften kommer op på overfladen. Bøfferne skal steges ca. 2-3 minutter på hver side, alt efter hvor rød du kan lide dem.
- Lad bøfferne trække 5-10 minutter inden servering.
- Server bøfferne med fritter, grønt og lun bearnaise sauce.
Pingback: Sund madplan uge 44 - Sund på budget