En lækker vegetarisk udgave er den traditionelle græske ret Pastitsio – en slags græsk lasagne eller mac’n’cheese. Hvis du nogen sinde har været i grækenland, har du nok allerede stiftet bekendtskab med denne lækre og populære pastaret.
Vegetarisk pastitsio
Antal
4
personerForberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
40
minutesFrysegnet
Ja
Det skal du bruge
- Linsesauce
2 spsk olie til stegning
2 alm løg, i tern
3 fed hvidløg
200 g røde linser, tørrede
2 ds flåede tomater
3 dl vand
2 peberfrugter i fine tern
2 gulerødder revet
1 tsk timian
0,5 tsk kanel
3 laurbærblade
1 bouillonterning
3 spsk balsamico (eller 1 dl rødvin)
salt og peber
- Bechamelsauce
2 spsk smør eller smagsneutral olie
2 spsk hvedemel
0,5 liter minimælk
50 g revet parmesan
4 æg
1 tsk muskatnød stødt
salt
- Andet
300 g fuldkornspenne (pasta)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kog pastaen i letsaltet vand så den stadig har bid og stil til side.
- Linsesauce
- Opvarm olie i en gryde og svits løg og hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt flåede tomater, røde linser, revet gulerod, peberfrugt i tern samt krydderier, bouillon og balsamico, og lad saucen simre minimum 20 minutter – imens laver du bechamelsauce.
- Når saucen har simret i 20 minutter, smages den til med salt og peber (og fjern laurbærbladene).
- Bechamelsauce
- Smelt smørret eller opvarm olien i en gryde ved middelvarme. Tilsæt mel og pisk det godt igennem.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant således at det ikke klumper. Blev ved med at piske indtil sovsen samler sig. Tilsæt ost, og rør det ud i saucen.
- Tag saucen af varmen og slå et æg i ad gangen, imens du pisker. Smag til med salt, peber og muskatnød.
- Pastitsio
- Kom 2/3 af de kogte pastapenne i et ildfastfad. Hæld kødsaucen over pastaen og læg herefter et lag af de sidste pastapenne ovenpå. Slut af med at fordele bechamelsaucen jævnt udover.
- Bag pastitsioen i ovnen i ca. 30-40 minutter indtil den er gylden på toppen.
- Lad gerne pastitsionen trække i 5-10 minutter inden servering.