En anderledes æggesalat med et spicy tvist. Jeg bruger sriracha chilisauce når jeg laver den, og det giver en super lækker smag, men det vigtigste er at du bruger en sauce der har godt med power 🙂
Spicy æggesalat
Ingredienser
- 6 æg
- 3 forårsløg
- 2 store spsk fraiche 5%
- 1 spsk mayonnaise, let
- 1 spsk citronsaft
- stærk chilisauce efter smag (jeg bruger 2 tsk til en normal portion, men det kommer meget an på hvilken sauce du bruger og stærk du vil have æggesalaten)
- salt og peber
Tilbehør
- 8 skiver ristet fuldkornstoastbrød el. rugbrød
- 4 gulerødder
- 1 agurk
Sådan gør du
- Kog æggene til de er hårdkogt (ca. 8 minutter). Køl dem i kold vand, pil dem og hak dem i fine tern.
- Vask og skær forårsløgene i skiver.
- Bland en dressing af fraiche, mayo, stærk chilisauce (tilsæt lidt af gangen indtil du når den ønskede styrke), citronsaft og salt og peber.
- Vend æggene og forårsløgene (gem lidt til pynt) i dressingen og smag æggesalaten til.
- Server æggesalaten med ristet brød og gnavegrønt.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Hvor længe kan æggesalaten holde sig på køl? 🙂
ca. 2 dage 🙂
Det var dælme ikke meget mad pr. person. 1 æg, 1 gulerod, lidt fedtstof og ristet brød? Det er der ikke nogen her i familien der ville blive mætte af…
Man er altid velkommen til at tilpasse madplanen og justere mængden op eller ned, så den passer til ens egens families behov 🙂