Veggieburger med sorte bønner

Jeg elsker en god vegetar burger, og denne med sorte bønner klart én af favoritterne. Både konsistens og smag er virkelig god, og så er de nemme lave 🙂

Veggieburger med sorte bønner

5 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Bønnebøf
  • 2 ds sorte bønner (ca. 450 g drænet vægt)

  • 2 æg

  • 1 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 4 spsk BBQ sauce, engelsk sauce eller worcestershire sauce

  • 4 spsk rasp

  • 2 spsk havregryn

  • evt. røget paprika eller cayennepeber

  • 1,5 tsk salt

  • peber

  • olie til stegning

  • Tilbehør
  • 4 burgerboller

  • 0,5 hoved salat

  • 2 tomater

  • mayonnaise og ketchup

  • evt. ost, løgskiver eller pickles

  • 500 g rodfrugtfritter

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Når ovnen er varm bages rodfrugtfritterne i ca. 25 minutter på en bageplade med bagepapir. Drys med salt.
  • Bønnebøffer
  • Hæld væden fra de sorte bønner og skyl dem under den kolde hane. Sørg for at de er dryppet godt af inden du moser dem, da farsen ellers godt kan blive tynd.
  • Riv løg og hvidløg.
  • Kom bønnerne i en skål og mos dem med en gaffel eller stavblender. De må gerne have lidt struktur, det giver bid til burgeren, fremfor en hel jævn mos.
  • Rør de mosede bønner sammen med resten af ingredienserne. Er farsen for våd tilsættes mere rasp eller havregryn, er farsen for tør kan der tilsættes lidt ekstra æg eller mælk.
  • Form farsen til ønskede antal bøffer, og steg dem på begge sider i olie ved middelvarme – ca. 5-7 minutter på hver side, hold øje med at de ikke branker.
  • Snit salaten og lun bollerne. Saml burgerne med en bønnebøf og ønskede fyld. Server med rodfrugtfritter.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*