De her jule dadelkugler er super lækkert og sundere alternativ til traditionel julekonfekt. Selvom de lækre dadelkugler er fyldt med sundere alternativ, skal man ligesom med alt muligt andet, spise med måde 🙂
Som en sidebemærkning, er dadelkuglerne faktisk både laktosefri, glutenfri, vegansk og uden tilsat sukker (hvis man ikke dypper dem i chokolade) , så det er det sikre valg, hvis man skal have lidt juleguf med til et arrangement.
Jule dadelkugler
Ingredienser
Dadelkugler
- 100 g mandler
- 3 spsk kokosmel
- 2 spsk kakaopulver
- 200 g friske dadler
- 1 appelsin, saften
- 1,5 tsk kanel
- evt et skvæt vand
Drys/overtræk
- f.eks. kakaopulver, kokosmel, smeltet chokolade, krymmel.
Sådan gør du
- Blend mandler, kokosmel og kakaopulver fint.
- Tilsæt dadler (husk at fjerne stenene), saft fra en appelsin samt kanel og blend det hele til en jævn masse (konsistensen kan justeres med lidt vand). Ønsker du kuglerne sødere, kan du tilsætte lidt honning eller sødemiddel.
- Tril små mundrette kugler af dadelmassen og rul dem enten i kakao, kokosmel eller drys, eller dyb dem i smeltet chokolade.
- Lad de færdige dadelkulger køle af i køleskabet i minimum 1 time.
Har prøvet at putte en håndfuld rosiner, blødt op i evt cognac, i det var altså…uh også godt
Årh det lyder luksus 🙂 Det må jeg prøve!