I anledningen af den internationale fuldkornsdag 2021, har jeg lavet disse super nemme og mega lækre pizzasnegle med fuldkorn. Der er altså ikke noget som en god pizzasnegl, og de kan sagtens laves rigtig lækre med fuldkornsmel. Denne udgave med pesto er super nem, da alt fyldet er klar til at komme i sneglene – du skal bare lave dejen. Hvilken pesto du bruger, er helt op til familiens smag. Jeg har lavet dem både med ramsløg/rosmarin-, peberfrugt/chili-, basilikum- og tomatpesto, og de bliver gode hver gang 😀 Ønsker du sneglene vegetariske, kan du også sagtens undlade kyllingen.
Pizzasnegle med fuldkorn, pesto og kylling
Ingredienser
- 1 gl pesto (grøn el. rød)
- 150 g kylling i tern
- 150 g revet mozzarella 13%
- 1 portion fuldkorns pizzadej (opskrift)
Sådan gør du
- Start med at lave dejen efter opskriften.
- Del dejen i to, og rul dem ud til hver deres firkant.
- Smør hver af de udrullede dejfirkanter med ½ glas pesto, fordel kyllingen og slut af med revet ost. Gem et lille drys ost til at komme på toppen af sneglene.
- Rul dejen sammen til en lang pølse/roulade, og skær forsigtig hver pølse ud i 12 stykker, således at du får 24 snegle i alt.
- Fordel sneglene på 2 bageplader med bagepapir og drys dem med resten af osten. Lad dem efterhæve imens ovnen varmes op.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og når ovnen er varm, bages sneglene i 14-16 minutter til de er gennembagt og osten gylden.
- Server sneglene som hyggelig aftensmad med gnavegrønt, brug dem i madpakken eller til fødselsdagsbordet.