Ugens suppedag byder på cremet rodfrugtsuppe med lækre sprøde rugbrødscroutoner. Retten er rig på kostfibre og er derfor dejligt mættende.
Rodfrugtsuppe m. rugbrødscroutoner
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 3 store gulerødder
- 3 alm løg
- 600 g pastinakker el. persillerødder bland gerne
- 1 liter vand
- 3 tsk timian
- 3 fed hvidløg
- 1 bouillonterning høns el. grøntsag
- salt og peber
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
Rugbrødscroutoner
- 5 skiver rugbrød
- 1 spsk olie
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Skræl kartofler, gulerødder, rodfrugter, hvidløg og løg, og skær dem i grove stykker.
- Kom grøntsagerne i en stor gryde sammen med vand, bouillon og krydderier. Lad grøntsagerne koge i 35-40 minutter til grøntsagerne er møre. Imens kan du lave rugbrødscroutoner.
- Blend suppen i gryden med en stavblender. Tilføj madlavningsfløde og varm suppen igennen – tilsæt evt. mere vand hvis du synes suppen er for tyk. Smag suppen til med salt, peber og evt. mere timian.
Rugbrødscroutoner
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær rugbrød i tern og fordel ternene på en bageplade med bagepapir.
- Dryp lidt olie på rugbrødet, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 6-8 minutter til de er sprøde – rør evt i ternene undervejs.
- Servér suppen med de sprøde rugbrødscroutoner. (Suppen kan også serveres med sprødstegt filet bacon).
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Skal lave denne torsdag aften. Glæder mig helt vildt 🙂
Og i øvrigt tak for en fantastisk hjemmeside. Det er for mit vedkommende slut med at “shoppe” rundt på forskellige sider. Din hjemmeside har det hele.
Hej Anja 🙂 Hvor er du sød – det betyder utrolig meget at du ka bruge det jeg laver <3 Rigtig god dag og god fornøjelse med suppen 🙂
Kan man osse komme jordskokker i…for dem har jeg i haven, eller vil de være for dominerende i smagen..??
Hej Heidi. Det kan du godt ja, men jeg ville nok følge den opskrift jeg har på jordskokkesuppe i stedet – den finder du under “supper” 🙂
Jeg nåede at putte meget få jordskokker i…det sker ikke igen, de overtog smagen meget
Tak for en fantastisk blog..!!!
Kan man bruge rødløg i stedet for?:)
Det kan du sagtens 🙂
Hej Brita.
Jeg faldt lige over din hjemmeside. Jeg er på SU og det er jo helt perfekt med dine madplaner og en gennemført hjemmeside når budgettet er lidt smalt. Lækre opskrifter. Jeg glæder mig til at komme i gang med det.
Tak for din indsats og hjemmeside :).
Velbekomme og velkommen til 🙂 Så dejligt at det kan bruges