Alt-i-ét fad er en ret der nærmest passer sig selv, alt du skal er, at smække det hele op i en bradepande – slappe af i 40 minutter, tilføje kylling, og så har du 20 minutter til at dække bord og indfange ungerne, og vupti, så er der mad 🙂 Hvis du bruger frossen kylling, husk at tø den op inden du putter den i ovnen, ellers er stegetiden nemlig længere.

Alt-i-ét fad med kylling og grøntsager
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst husk at tø det op, hvis det er frosen.
- 1 kg kartofler
- 1 hokkaido eller butternut (evt. sqaush)
- 1 bk champignon
- 250 g cherrytomater
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk balsamico
- 2 tsk timian
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette tern. Vask græskaret, halvér det og skrab kernerne ud. Skær græskaret i tern. Lad skrællen være på græskaret – den er sund og smager rigtig godt.
- Skyl cherrytomaterne og champignoner, og skær løg og champignon i både
- Fordel kartofler- og græskartern samt champignon i et stort ildfastfad eller en bradepande. Fordel løg både og tomater ud over.
- Hæld olie, balsamico, presset hvidløg og krydderier udover grøntsager og vend det hele rundt så olie og krydderier bliver fordelt.
- Bag grøntsagerne i ovnen i 40 minutter
- Skær kyllingen ud i mellemstore stykker og krydr dem salt, peber og lidt timian.
- Når grøntsagerne har været i ovnen i 40 minutter lægges kyllingestykkerne ovenpå og det hele steger videre i 20 minutter.
Pingback: Sund madplan uge 43 - Sund på budget
Smager rigtig godt 🙂 næste gang vil jeg dog blande olie og krydderier sammen inden det hældes over rodfrugterne