alt i et fad

Alt-i-ét fad med kylling og grøntsager

Alt-i-ét fad er en ret der nærmest passer sig selv, alt du skal er, at smække det hele op i en bradepande – slappe af i 40 minutter, tilføje kylling, og så har du 20 minutter til at dække bord og indfange ungerne, og vupti, så er der mad 🙂 Hvis du bruger frossen kylling, husk at tø den op inden du putter den i ovnen, ellers er stegetiden nemlig længere.

alt i et fad

Alt-i-ét fad med kylling og grøntsager

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Ret Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g kyllingebryst husk at tø det op, hvis det er frosen.
  • 1 kg kartofler
  • 1 hokkaido eller butternut (evt. sqaush)
  • 1 bk champignon
  • 250 g cherrytomater
  • 2 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk balsamico
  • 2 tsk timian
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette tern. Vask græskaret, halvér det og skrab kernerne ud. Skær græskaret i tern. Lad skrællen være på græskaret – den er sund og smager rigtig godt.
  • Skyl cherrytomaterne og champignoner, og skær løg og champignon i både
  • Fordel kartofler- og græskartern samt champignon i et stort ildfastfad eller en bradepande. Fordel løg både og tomater ud over.
  • Hæld olie, balsamico, presset hvidløg og krydderier udover grøntsager og vend det hele rundt så olie og krydderier bliver fordelt.
  • Bag grøntsagerne i ovnen i 40 minutter
  • Skær kyllingen ud i mellemstore stykker og krydr dem salt, peber og lidt timian.
  • Når grøntsagerne har været i ovnen i 40 minutter lægges kyllingestykkerne ovenpå og det hele steger videre i 20 minutter.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 43 - Sund på budget

  2. Smager rigtig godt 🙂 næste gang vil jeg dog blande olie og krydderier sammen inden det hældes over rodfrugterne

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*