Chicken korma er en lækker cremet indisk gryderet, som man rigtig kan varme sig på, når vejret bliver koldere. Har man tid og overskud, kan mad lade kyllingen ligge i marinaden i en pose i køleskabet natten over – det bliver retten bestemt ikke dårligere af.

Chicken korma
Ingredienser
- 300 g ris
- 350 g blomkålsris
Marinade
- 400 g kyllingebryst, kyllingelårfilet el. inderfilet
- 1 spsk olie
- 1 spsk garam masala krydderiblanding
- 1 tsk karry
- 3 spsk citronsaft
- 4 fed hvidløg
- 1 dl cheasy faiche 5%
Chicken korma saucen
- 2 alm. løg i tern
- 400 ml kokosmælk, light
- 140 g tomatpure
- salt og peber
- olie til stegning
Sådan gør du
- Skær kyllingen i strimler.
- Bland ingredienserne til marinaden i en skål. Læg kyllingestykkerne i marinaden og lad det trække 20 minutter i køleskabet.
- Opvarm olie i en gryde. Svits løgtern til de klare.
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt kylling samt marinade og steg kyllingen under omrøring et par minutter. Pas på at du ikke steger ved for hård varme, da marinaden godt kan skille.
- Tilsæt kokosmælk og tomatpure, og lad retten småsimre imens du koger ris.
- Kog risen som anvist på posen og damp blomkålsrisen (kan laves i mikroovnen i en plastikbøtte med husholdningsfilm over). Bland ris og blomkålsris sammen inden servering.
- Smag chicken kormaen til med salt og peber og servér sammen med risen.
Pingback: Sund madplan uge 43 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan til singler #3 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 52 inkl. julemiddag - Sund på budget
Smagte rigtig godt.
Næste gang vil jeg prøve at putte en dåse hakkede tomater i også, da jeg synes sovsen blev ret tyk. Tak for dine dejlige inspirerende opskrifter/ madplaner.
Denne sku svær det med kyllingen. Det er som
Om at retten koger i stedet for at stege kyllingen når
Man skal putte kylling med marinade ned i en gryde
Min sovs blev lidt tynd, men smagen var super god, kyllingen saftig.
Jeg supplerede med en salat af hjertesalat, æbler og ristede nødder, samt en dressing af den resterende fraiche blandet op med aromat, salt og peber – det spillede virkelig godt sammen ..
Dejlig ret, men du burde jo ændre forberedelsestiden i kraft af at kyllinge skal trække i min. 30 minutter.
Hvis man nu, som jeg, har børn og mand som mener blomkål er noget fanden har skabt, så kom blomkålsris i sovsen, så bliver sovsen heller ikke så tyk. Og det kan ikke smages.
Pingback: Indisk fasan? -