risret

One pot risret m. kylling, broccoli og cheddar

En super nem og skøn hverdagsret 🙂 Tilføj gerne rester fra grøntsagsskuffen f.eks. squash, blomkål eller spinat.

risret

One pot risret m. kylling, broccoli og cheddar

No ratings yet
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Kylling, One pot
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 350-400 g kyllingebryst, -lårfilet eller -inderfilet
  • 1 spsk olie
  • 1 stort broccoli
  • 2 løg
  • 3 dl ris
  • 8 dl vand
  • 1 bouillonterning f.eks. kylling el. grøntsag
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk sennep dijon
  • salt og peber
  • 100 g revet cheddar

Sådan gør du
 

  • Kyllingen skæres i mundrette bider.
  • Broccolien skæres i små fine buketter. Ønsker du den finere kan du også køre den igennem hakkeren – det er nemt og hurtigt.
  • Løgene hakkes fint.
  • Opvarm olien en gryde og brun kyllingen. Den skal ikke gennemsteges men bare lige have lidt farve.
  • Tilsæt løg og steg dem med til løgene er klare.
  • Tilsæt broccoli og ris, og rør det hele rundt.
  • Tilsæt vand, bouillonterning, sennep og krydderier.
  • Bring retten i kog, og lad retten småsimre (uden låg!) i ca. 15 minutter ved middelvarme indtil vandet er kogt næsten ind og risene er møre. Rør undervejs, så den ikke brænder på.
  • Når vandet er kogt næsten ind, tages gryden af varmen og cheddar røres i retten. Læg låg på gryden og lad den trække i ca. 10 minutter.
  • Smag retten til med salt og peber, og server.

Noter

Tilføj evt. en klat philadelphia light sammen med cheddarosten for et ekstra cremet resultat.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
bliv medlem og få adgang med det samme.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*