Ovnbagte falafler

Ovnbagte falafler

De her falafler er simpelthen så nemme og smager de bare fantastisk 🙂 De er gode til aftensmaden, men er bestemt også et hit i madpakken dagen derpå.

Ovnbagte falafler

Ovnbagte falafler

No ratings yet
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 ds kikærter i lage
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 2 æg
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk chilisauce kan undlades
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 1 dl rasp

Dressing

  • 2,5 dl fraiche
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk sennep
  • salt og peber
  • evt. hakket purløg eller persille

Tilbehør

  • 4 pitabrød el. tortillas
  • 300 g salat
  • 2 tomater
  • 0,5 agurk

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Hæld lagen fra kikærterne og blend det sammen med de resterende ingredienser til falaflerne – undtager raspen. Tilføj rasp efter du har blendet det andet til en jævn fars.
  • Form farsen til runde falafler (jeg fik 20 stk af en portion til 4) og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter til de er gyldne og sprøde.
  • Rør ingredienserne sammen til dressingen og smag til med salt og peber.
  • Vask og snit grøntsagerne, og lun pitabrødene. Server sammen med de nybagte falafler.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
bliv medlem og få adgang med det samme.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*