De her falafler er simpelthen så nemme og smager de bare fantastisk 🙂 De er gode til aftensmaden, men er bestemt også et hit i madpakken dagen derpå.
Ovnbagte falafler
Ingredienser
- 2 ds kikærter i lage
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 2 æg
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk chilisauce kan undlades
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk olie
- 2 tsk salt
- 1 dl rasp
Dressing
- 2,5 dl fraiche
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk sennep
- salt og peber
- evt. hakket purløg eller persille
Tilbehør
- 4 pitabrød el. tortillas
- 300 g salat
- 2 tomater
- 0,5 agurk
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Hæld lagen fra kikærterne og blend det sammen med de resterende ingredienser til falaflerne – undtager raspen. Tilføj rasp efter du har blendet det andet til en jævn fars.
- Form farsen til runde falafler (jeg fik 20 stk af en portion til 4) og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter til de er gyldne og sprøde.
- Rør ingredienserne sammen til dressingen og smag til med salt og peber.
- Vask og snit grøntsagerne, og lun pitabrødene. Server sammen med de nybagte falafler.
Video
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
Så bliv medlem og få adgang med det samme.
Så bliv medlem og få adgang med det samme.