Ugens rugbrødsdag står på en lækker kyllingesalat som også er meget velegnet til madpakken, hvis man har en rest til overs.
I opskriften bliver der brugt kylling i tern for at gøre det nemt og hurtigt, det skal dog siges at hvis du bruger kyllingebryst eller inderfilet, som du selv koger, så bliver salaten endnu bedre 🙂
Hjemmelavet kyllingesalat med kalkunbacon
Ingredienser
Kyllingesalat
- 300 g kylling i tern eller fersk kylling
- 2 dl cheasy fraiche 5%
- 1 æble
- 1 tsk karry
- 0,5-1 tsk dijonsennep
- 1 tsk citronsaft
- 0,5 tsk sukker
- salt og peber
Tilbehør
- 125 g kalkunbacon i skiver el. serrano
- 8 skiver rugbrød
- evt. en håndfuld salat
- 4 store gulerødder
- 0,5 agurk
Sådan gør du
Kyllingesalat
- Bruger du rå kylling, så start med at koge den ca. 20 minutter i letsaltet vand. Køl kødet ned og skær det i mundretter bider.
- Vask og skær æblet i fine tern. Bland alle ingredienserne sammen til kyllingesalaten og smag til med salt og peber, og evt. mere karry.
- Lad salaten trække i køleskabet indtil servering.
Tilbehør
- Steg kalkunbacon/serrano sprødt på en pande ved middelvarme.
- Skræl og skær gulerødder og agurk i stave.
- Rist evt. rugbrød eller boller på en brødrister og fyld dem kyllingesalat, kalkunbacon og evt. en håndfuldsalat.
- Server med grøntsagsstave.
Hvordan er det med energifordelingen i madplanen? Hvis man gerne vil i (lille) kalorieunderskud, kan man så stadig følge ovenstående madplan?
Tak for et genialt koncept 🙂
Jeg laver ikke energifordeling på hverken opskrifter eller madplaner. Om du kommer i kalorieunderskud afhænger af mange faktorer f.eks. dit energibehov, hvor aktiv du er og hvad du ellers spiser i løbet af dagen. Se evt. min indlæg om vægttab 🙂 https://sundpaabudget.dk/slank-paa-budget-tips-til-vaegttab/