Jeg elsker tærte i alle afskygninger, og det er en rigtig fin måde at få fisk på, hvis man ikke er super begejstret for fisk. Tærte er også rigtig velegnet til, at få brugt nogen af alle de grøntsagsrester der kan gemme sig skuffen, så har du en rest squash, asparges, spinat, peberfrugt eller noget andet, så giv den endelig gas 🙂
Fuldkornstærte med tun og porrer
Ingredienser
Tærtedej
- 150 g grahamsmel
- 100 g havregryn
- 4 spsk hvedemel
- 2 spsk rapsolie
- 4 spsk fraiche 5%
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vand
Fyld
- 2 porrer
- 1 ds tun i vand
- 5 æg
- 1,5 dl fraiche 5%
- salt og peber
- olie til stegning
Tilbehør
- Grøn salat eller grøntsagsstænger
Sådan gør du
Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld
- Vask porrerne grundigt, Skær top (den grønne del) og bund fra, og skær resten af porren i tynde ringe. Svits porrerne i lidt olie på en pande et par minutter og fordel dem udover den forbagte tærtebund.
- Hæld vandet fra tunen og fordel den udover tærten.
- Pisk æg og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
- Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
- Server tærten med en grøn salat eller grøntsagsstave.
Pingback: Sund madplan uge 14 - Sund på budget
Hvor mange tsk salt skal der bruges til tærtedejen?
Vil jeg evt kunne bruge en pakke skinke eller lignende i stedet for tun? Mest bare fordi jeg ikke er særligt glad for tun, selvom fisk selvfølgelig er sundt 😉
Det kan du sagtens 🙂
Tærtedejen blev tør og kedelig. Næste gang vil jeg prøve med en anden opskrift på tærtedej .