Mørbradgryde

Mørbradgryde

Vejret er til gryderetter, hvilket jeg er ret stor fan af, da jeg elsker gryderetter 😛 – særligt mørbradgryde er en af mine favoritter, med masser af smag og cremet sauce, det kan bare ikke gå helt galt.

Mørbradgryde

Mørbradgryde

4.20 fra 10 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Dansk, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g svinemørbrad
  • 1 pk bacon i tern ()
  • 115 g cocktailpølser
  • 1 bk champignon
  • 2 gulerødder
  • 1 aubergine
  • 1 peberfrugter
  • 2 alm løg
  • 1 fed hvidløg
  • 140 g tomatpure
  • 1 bouillonterning
  • 4 dl vand
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • 2 spsk paprika
  • salt og peber
  • mel til jævning
  • 2 spsk olie til stegning

Tilbehør

  • 300 g ris eller grovbulgur

Sådan gør du
 

  • Trim svinemørbraden for fedt og sener, og skær den i strimler.
  • Gulerødder, champignon, aubergine, peberfrugt samt løg og hvidløg rengøres og skæres i tern.
  • Svits bacontern i en stor gryde til de er gyldne. Tilsæt mørbrad, løg, hvidløg og champignon og svits det et par minutter.
  • Tilsæt resten af grøntsagerne og svits et par minutter.
  • Tilsæt vand, bouillon, tomatpasta samt krydderier og bring det i kog. Lad retten simre minimum 15-20 minutter – gerne længere.
  • Tilsæt madlavningsfløde og cocktailpølser og varm retten igennem.
  • Jævn retten med mel og vand, og smag til med salt og peber.
  • Kog risen som anvist på pakken. Servér!
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 9 - Sund på budget

  2. Nu spørger jeg sikkert rigtig dumt her – men hvordan jævner du med mel og vand? Kan man bruge maizena til at jævne med?

    • Britt // Sund på budget

      Jeg ryster mel og vand sammen i en meljævner 🙂 (du kan evt google) men jo du kan sagtens bruge maizene hvis du er til det.

4.20 from 10 votes (10 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*