Mørbradgryde

Mørbradgryde

Vejret er til gryderetter, hvilket jeg er ret stor fan af, da jeg elsker gryderetter 😛 – særligt mørbradgryde er en af mine favoritter, med masser af smag og cremet sauce, det kan bare ikke gå helt galt.

Mørbradgryde

3 from 10 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød, Dansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 500 g svinemørbrad

  • 1 pk bacon i tern (evt. fedtreduceret)

  • 115 g cocktailpølser

  • 1 bk champignon skåret i skiver

  • 2 gulerødder i skriver

  • 1 aubergine i tern

  • 1 peberfrugter i tern

  • 2 alm løg i tern

  • 1 fed hvidløg

  • 140 g tomatpure

  • 1 bouillonterning svin, okse el. kylling

  • 4 dl vand

  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%

  • 2 spsk paprika

  • salt og peber

  • mel til jævning

  • 2 spsk olie til stegning

  • Tilbehør
  • 300 g ris eller grovbulgur

Sådan gør du

  • Trim svinemørbraden for fedt og sener, og skær den i strimler.
  • Gulerødder, champignon, aubergine, peberfrugt samt løg og hvidløg rengøres og skæres i tern.
  • Svits bacontern i en stor gryde til de er gyldne. Tilsæt mørbrad, løg, hvidløg og champignon og svits det et par minutter.
  • Tilsæt resten af grøntsagerne og svits et par minutter.
  • Tilsæt vand, bouillon, tomatpasta samt krydderier og bring det i kog. Lad retten simre minimum 15-20 minutter – gerne længere.
  • Tilsæt madlavningsfløde og cocktailpølser og varm retten igennem.
  • Jævn retten med mel og vand, og smag til med salt og peber.
  • Kog risen som anvist på pakken. Servér!

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 9 - Sund på budget

  2. Nu spørger jeg sikkert rigtig dumt her – men hvordan jævner du med mel og vand? Kan man bruge maizena til at jævne med?

    • Britt // Sund på budget

      Jeg ryster mel og vand sammen i en meljævner 🙂 (du kan evt google) men jo du kan sagtens bruge maizene hvis du er til det.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*