Mørbradgryde

Mørbradgryde

Vejret er til gryderetter, hvilket jeg er ret stor fan af, da jeg elsker gryderetter 😛 – særligt mørbradgryde er en af mine favoritter, med masser af smag og cremet sauce, det kan bare ikke gå helt galt.

Mørbradgryde

Mørbradgryde

4.12 fra 9 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Dansk, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g svinemørbrad
  • 1 pk bacon i tern ()
  • 115 g cocktailpølser
  • 1 bk champignon
  • 2 gulerødder
  • 1 aubergine
  • 1 peberfrugter
  • 2 alm løg
  • 1 fed hvidløg
  • 140 g tomatpure
  • 1 bouillonterning
  • 4 dl vand
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • 2 spsk paprika
  • salt og peber
  • mel til jævning
  • 2 spsk olie til stegning

Tilbehør

  • 300 g ris eller grovbulgur

Sådan gør du
 

  • Trim svinemørbraden for fedt og sener, og skær den i strimler.
  • Gulerødder, champignon, aubergine, peberfrugt samt løg og hvidløg rengøres og skæres i tern.
  • Svits bacontern i en stor gryde til de er gyldne. Tilsæt mørbrad, løg, hvidløg og champignon og svits det et par minutter.
  • Tilsæt resten af grøntsagerne og svits et par minutter.
  • Tilsæt vand, bouillon, tomatpasta samt krydderier og bring det i kog. Lad retten simre minimum 15-20 minutter – gerne længere.
  • Tilsæt madlavningsfløde og cocktailpølser og varm retten igennem.
  • Jævn retten med mel og vand, og smag til med salt og peber.
  • Kog risen som anvist på pakken. Servér!
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 9 - Sund på budget

  2. Nu spørger jeg sikkert rigtig dumt her – men hvordan jævner du med mel og vand? Kan man bruge maizena til at jævne med?

    • Britt // Sund på budget

      Jeg ryster mel og vand sammen i en meljævner 🙂 (du kan evt google) men jo du kan sagtens bruge maizene hvis du er til det.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*