En skøn fyldig suppe der varmer på de kolde dage. Suppen kan laves vegetarisk ved at udelade bacon i opskriften 🙂

Minestronesuppe
Ingredienser
- 1 pk bacon i tern, fedtruceret
- 5 kartofler i tern
- 200 g champignon
- 2 gulerødder
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 1,5 tsk timian
- 1,5 tsk basilikum
- 2 tsk paprika
- 1 liter vand
- 1 bouillonterning
- salt og peber
- evt. rester fra grøntsagsskuffen f.eks. squash, porre, forårsløg, peberfrugt
Tilbehør
- 2 stk fuldkornsbaguettes
Sådan gør du
- Svits bacon i tern i en stor gryde til det bliver sprødt.
- Champignon skæres i skiver svits dem gyldne sammen med bacon.
- Hak løg og hvidløg og svits dem i gryden til de bliver bløde og klare.
- Skræl gulerødder, skær dem i skiver og tilsæt dem til gryden sammen med krydderiene (og evt. grøntsagsrester). Svits dem i et par minutter.
- Tilsæt hakkede tomater, kartofler i tern, vand og boullionterning, og bring suppen i kog.
- Lad suppen simre til kartoflerne er møre – ca. 15-20 minutter.
- Smag til med salt og peber
- Servér suppe med lune fuldkornsbaguettes.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Jeg er normalt ikke til suppe, men jeg øver mig og denne suppe var virkelig god. Jeg tilføjede en spsk. Buko krydderost og en skvat 4% madlavningsfløde så den blev lidt cremet. Kan anbefales.