pasta med hvide bønner

Toscansk pastaret med hvide bønner, spinat og tomater

Super nem og lækker hverdagsret med masser af grønt – udover at være en god proteinkilde, så tæller de hvide bønner med i 600 gram frugt og grønt vi skal have om dagen. Ønskes der kød i retten, kan man bruge lidt kogt kylling eller ristet bacon/parmaskinke.

pasta med hvide bønner

Toscansk pastaret med hvide bønner, spinat og tomater

3.75 fra 4 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Italiensk, vegansk, Vegetarisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g fuldkornsspaghetti
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g hvide bønner, tørrede
  • 125 g frisk spinat
  • 250 g cherrytomater
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 spsk basilikum
  • salt og peber.

Sådan gør du
 

  • Kog spaghettien som anvist på posen
  • Bruges der tørrede hvide bønner, skal de stå i blød i minimum 12 timer og derefter koges i 1 time inden brug . Bruger du dåse bønner skal de bare drænes for væde og skylles.
  • Imens spaghettien koger opvarmes lidt olie på en pande. Svits først hvidløget 1-2 minutter. Tilsæt herefter cherrytomater og hvide bønner – lad det stege ved middelvarme til bønner er let gyldne og tomaterne er faldet sammen.
  • Tryk tomaterne ud, så saften kommer ud i retten. Tilsæt den grundigt skyllede spinat samt basilikum, og lad det hele simre til spinaten er faldet sammen.
  • Tilsæt spaghettien og evt. 2 spsk pastavand til grøntsagerne, og rør det hele sammen.
  • Servér med det samme, evt. med et drys revet parmesan.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
3.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*