Tian er et fransk grøntsagsfad, og findes i flere afskygninger. Her er den lavet med kartofler, tomat og squash 😛
Tian med bagt kyllingbryst
Ingredienser
Tian
- 2 bagekartofler
- 3 tomater
- 1 squash
- 1 stort løg
- 1 tsk timian
- salt og peber
- 2 tsk olie
- 125 g frisk mozzarella
Bagt kylling
- 400 g kyllingbryst
- timian (el. herbes de provence)
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
Tian
- Vask kartofler og grønt grundigt, og skær dem i tynde skiver (det er især vigtigt at kartoflerne er tynde, ellers blive de aldrig færdige i ovnen).
- Læg skiverne skiftevis på række i et ildfastfad.
- Fordel 2 tsk olie over grøntsagerne, og drys med rigeligt salt samt peber og timian.
- Skær den friske mozzarella i små stykker, og drys det udover fadet.
- Tianen bages i ovnen i 50-60 minutter, til kartoflerne er møre. Hvis du synes at osten begynder at blive for mørk, læg da et stykke sølvpapir henover fadet.
Ovnbagt kylling
- Læg kyllingbrysterne i et ildfastfad, drys dem med krydderier og evt. et par dråber oliven- el- rapsolie, og bag dem i ovnen i 30-35 minutter til de gennemstegt men stadig saftige.
- Servér den bagte kylling sammen med tian.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n