Tian er et fransk grøntsagsfad, og findes i flere afskygninger. Her er den lavet med kartofler, tomat og squash 😛
Tian med bagt kyllingbryst
Antal
personer
4
Forberedelsestid
20
minutterTilberedningstid
1
timeFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
- Tian
2 2 bagekartofler (eller 4-5 normale)
3 3 tomater
1 1 squash
1 1 stort løg
1 tsk 1 timian (el. herbes de provence)
salt og peber
2 tsk 2 olie
125 g 125 frisk mozzarella el. revet parmesan
- Bagt kylling
400 g 400 kyllingbryst
timian (el. herbes de provence)
salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Tian
- Vask kartofler og grønt grundigt, og skær dem i tynde skiver (det er især vigtigt at kartoflerne er tynde, ellers blive de aldrig færdige i ovnen).
- Læg skiverne skiftevis på række (kartoffel, tomat, squash, løg, kartoffel, tomat, squash, løg, osv.) i et ildfastfad.
- Fordel 2 tsk olie over grøntsagerne, og drys med rigeligt salt samt peber og timian.
- Skær den friske mozzarella i små stykker, og drys det udover fadet. Man kan også bruge frisk revet parmesan, hvis man godt kan lide at osten har lidt mere smag.
- Tianen bages i ovnen i 50-60 minutter, til kartoflerne er møre. Hvis du synes at osten begynder at blive for mørk, læg da et stykke sølvpapir henover fadet.
- Ovnbagt kylling
- Læg kyllingbrysterne i et ildfastfad, drys dem med krydderier og evt. et par dråber oliven- el- rapsolie, og bag dem i ovnen i 30-35 minutter til de gennemstegt men stadig saftige.
- Servér den bagte kylling sammen med tian.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n