Tian med bagt kyllingbryst

Tian er et fransk grøntsagsfad, og findes i flere afskygninger. Her er den lavet med kartofler, tomat og squash 😛

Tian med bagt kyllingbryst

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Kylling, Fransk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

1

hour 
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Tian
  • 2 bagekartofler

  • 3 tomater

  • 1 squash

  • 1 stort løg

  • 1 tsk timian (el. herbes de provence)

  • salt og peber

  • 2 tsk olie

  • 125 g frisk mozzarella el. revet parmesan

  • Bagt kylling
  • 450 g kyllingbryst

  • timian (el. herbes de provence)

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Tian
  • Vask kartofler og grønt grundigt, og skær dem i tynde skiver (det er især vigtigt at kartoflerne er tynde, ellers blive de aldrig færdige i ovnen).
  • Læg skiverne skiftevis på række (kartoffel, tomat, squash, løg, kartoffel, tomat, squash, løg, osv.) i et ildfastfad.
  • Fordel 2 tsk olie over grøntsagerne, og drys med rigeligt salt samt peber og timian.
  • Skær den friske mozzarella i små stykker, og drys det udover fadet. Man kan også bruge frisk revet parmesan, hvis man godt kan lide at osten har lidt mere smag.
  • Tianen bages i ovnen i 50-60 minutter, til kartoflerne er møre. Hvis du synes at osten begynder at blive for mørk, læg da et stykke sølvpapir henover fadet.
  • Ovnbagt kylling
  • Læg kyllingbrysterne i et ildfastfad, drys dem med krydderier og evt. et par dråber oliven- el- rapsolie, og bag dem i ovnen i 30-35 minutter til de gennemstegt men stadig saftige.
  • Servér den bagte kylling sammen med tian.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*