Toscansk pastaret med hvide bønner, spinat og tomater

Super nem og lækker hverdagsret med masser af grønt – udover at være en god proteinkilde, så tæller de hvide bønner med i 600 gram frugt og grønt vi skal have om dagen. Ønskes der kød i retten, kan man bruge lidt kogt kylling eller ristet bacon/parmaskinke.

Toscansk pastaret med hvide bønner, spinat og tomater

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Italiensk, Vegetarisk, Vegansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

15

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 300 g fuldkornsspaghetti

  • 3 fed hvidløg

  • 150 g hvide bønner, tørrede (el. 1 dåse hvide bønner/butter beans)

  • 125 g frisk spinat (el. 200 g fra frost)

  • 250 g cherrytomater

  • olie til stegning

  • salt og peber.

Sådan gør du

  • Kog spaghettien som anvist på posen (gem 2-3 spsk pastavand til “saucen”).
  • Bruges der tørrede hvide bønner, skal de stå i blød i minimum 12 timer og derefter koges i 1 time inden brug (jeg plejer at lave ekstra og komme i fryseren, så jeg altid har bønner der er klar). Bruger du dåse bønner skal de bare drænes for væde og skylles.
  • Imens spaghettien koger opvarmes lidt olie på en pande. Svits først hvidløget 1-2 minutter. Tilsæt herefter cherrytomater og hvide bønner – lad det stege ved middelvarme til bønner er let gyldne og tomaterne er faldet sammen.
  • Tryk tomaterne ud, så saften kommer ud i retten. Tilsæt den grundigt skyllede spinat, og lad det hele simre til spinaten er faldet sammen.
  • Tilsæt spaghettien og evt. 2 spsk pastavand til grøntsagerne, og rør det hele sammen.
  • Servér med det samme, evt. med et drys revet parmesan.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*