En rigtig lækker tomatsuppe med hjemmelavede kødboller. Det kan være fristende at købe færdiglavede kødboller, men man må altså ikke snyde sig selv for den hjemmelavede udgave – det smager super godt 😀
Cremet tomatsuppe med hjemmelavede kødboller
Ingredienser
Hjemmelavede kødboller
- 400 g hakket oksekød max 10%
- 1 æg
- 1 lille løg,
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk havregryn
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk timian
- 1,5 tsk salt
- peber
- evt. lidt revet parmesan
Cremet tomatsuppe
- 3 ds flåede tomater
- 1 alm løg
- 4 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 1 liter vand
- 1 bouillonterning
- 70 g tomatpure
- 2 spsk balsamico
- 2 tsk basilikum
- 2 tsk oregano
- 1 spsk sukker
- 100 g mascarpone
- salt og peber
Tilbehør
- 200 g fuldkornspasta
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål.
- Derefter trilles farsen til små kugler ca. på størrelse med en teske og lægges på en stor tallerken.
- Dæk kødbollerne til og sæt dem i køleskabet. Imens kødbollerne trækker på køl laver du suppen.
Cremet tomatsuppe
- Skræl gulerødder, løg og hvidløg, og skær dem i grove stykker.
- Kom grøntsagerne i en stor gryde sammen med flåede tomater, vand, bouillonterning, tomatpure, balsamico, sukker og krydderier.
- Lad det hele simre til grøntsagerne er møre.
- Blend suppen helt jævn og tilsæt mascarpone. Smag suppen til med salt og peber.
- Kom de rå kødboller forsigtigt i suppen, og lad det hele småsimre i 15-20 minutter. Rør forsigtigt undervejs, så du ikke ødelægger kødbollerne.
- Smag suppen til og server med lidt kogt fuldkornspasta på toppen.
Luksus suppe! Virkelig lækker
Dejligt at høre 🙂
Hejsa
Jeg vil nødigt komme med kritik af din opskrift her, for jeg har nydt så mange andre af dem.
Men altså.
Jeg har fulgt målene nøje og ender ud med en gang vandet smagsløst sjask der mere ligner fond end suppe.
Personligt synes jeg der er meget væske til den mængde grøntsager, som du har beskrevet.
Ved sgu ikke hvad jeg skulle gøre galt, hvis ingredienslisten er korrekt. Alt er fulgt nøjagtigt.
Så desværre ret skuffende opskrift fra vores familie.
Ærgerligt – jeg har lavet den mange gange uden at få et sjasket resultat 🙂 Har I måske haft låg på gryden? Så fordamper vandet nemlig ikke fra suppen på samme måde – det er måske det der gået galt for jer?
Vh. Britt // Sund på budget
Virkelig lækker suppe – dog laver jeg kødbollerne for sig og tilsætter suppen senere. Men meget lækker resultat
Den bedste suppe, og er utrolig nem. Den er blevet vores standard tomat suppe, god hønsefong, (touch of taste)og rigtig balsamico, gør en forskel. Vi rister kødbollerne lidt på en pande og lægger dem på papir inden de kommes i suppen.