Min første opskrift (og oplevelse) med gnocchi, og bestemt ikke sidste 😛 Gnocchi er små pasta-agtige dippedutter lavet på kartoffel – har man mod på det, kan man lave dem selv, der er jeg dog ikke nået til endnu 😉
I denne udgave bages gnocchierne i ovnen i en lækker tomatbaseret grøntsagssauce toppet med mozzarella 😛
Retten kan laves både med hakket oksekød eller i en vegetarisk udgave med røde linser, begge udgaver er super lækre og med masser af smag.
Gnocchi med grøntsagssauce og mozzarella
Ingredienser
Grøntsagssauce
- 1 spsk olie
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 squash
- 1 peberfrugt
- 500 ml tomat passata
- 70 g tomatpure
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk timian
- 1 tsk oregano
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Andet
- 350 g gnocchi
- 125 g frisk mozzarella
- evt. en pakke hakket kød eller 150 g røde linser
- 1 pk fuldkornsbaguettes
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Hak løg og hvidløg fint. Gulerødder, squash og peberfrugt vaskes og hakkes fint .
- Opvarm lidt olie i en gryde. Svits løg og hvidløg til løgene er klare. Laver du retten med kød, tilsættes kødet og brunes af.
- Tilsæt de hakkede grøntsager og svits dem kort af. Tilsæt tomat passata, tomatpure og krydderier. Lad retten simre 5-10 minutter (Laver du retten med linser, tilføjes de sammen med 2 dl vand, og saucen koges i minimum 20 minutter – juster tykkelsen på saucen med vand, den må ikke være for tyk, da gnocchierne også suger lidt væske).
- Smag saucen til med salt og peber.
- Fordel gnocchierne i et ildfast fad og hæld saucen henover. Skære mozzarellaen i skiver og fordel dem henover saucen.
- Bag gnocchierne i ovnen i ca. 25 minutter til osten er gylden.
- Server med lunt fuldkornsbrød.
Mon man kan lave den med kylling?
Lavede retten i dag med hakket kylling i. Super lækkert! Vi spiste en lækker salat af grønkål, spinat, æbler, snackpeber og mandler til. Vores kræsne søn gav rette 4 ud af 5 stjerner!
Dejligt at høre 🙂
Nemt, billigt og lækkert!