En nem og lækker vegetarret med varme krydderier- Har du en rest peberfrugt eller mango, gør det sig også rigtig godt i retten 🙂
Butternut tikka masala
Ingredienser
- 0,5 butternut squash
- 2 alm. løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 ds hakkede tomater
- 400 ml kokosmælk, light
- 1 ds kikærter
- 2 spsk citronsaft el. limesaft
- 1 bouillonterning
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk spidskommen
- chili efter smag
- evt. revet ingefær
- 2,5 dl fraiche 5%
- salt og peber
Tilbehør
- 300 g ris eller bulgur
Sådan gør du
- Vask, halvér butternut squashen og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af butternut squashen og skær resten i små mundrette tern. .
- Skræl og hak løg og hvidløg fint.
- Opvarm lidt olie i en gryde og svits butternut og løg til løgene klare.
- Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, kokosmælk, drænede kikærter, bouillonterning og krydderier
- Lad retten simre 5-10 minutter.
- Skru ned for retten og rør fraichen i. Varm retten igennem uden at bringe den i kog , og smag den til med salt og peber, og evt. mere krydderi.
- Server med ris eller et godt stykke brød 🙂
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Det smager bare vildt lækkert! Nammenam, det er helt klart en ny favorit herindefra.
Hvordan kan jeg gøre retten vegansk?
Dejligt 🙂 Så skal du udskifte fraichen med et plantebaseret alternativ 🙂
Jeg bliver ved med at vende tilbage til retten.
Hvis man er single kan et helt butternut være uoverskueligt, hvis man ikke har fryserplads, så jeg kan anbefale at bruge et lille hokkaidogræskar i stedet for en halv butternut. Og man kan sagtens undvære fraichen – kokosmælken er cremet nok, synes jeg. 🙂
Dejlig sund og fyldig gryderet. Super mættende.
TAK for så dejlige opskrifter! Er så glad for at jeg har fundet dig.
Dejligt at det kan bruges 😀
Kan man bruge en Butternut squash fra fryseren til denne ret
Sikkert, jeg har aldrig prøvet 🙂