butternut tikka masala

Butternut tikka masala

En nem og lækker vegetarret med varme krydderier- Har du en rest peberfrugt eller mango, gør det sig også rigtig godt i retten 🙂

Butternut tikka masala

4 from 8 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Indisk, Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 0,5 0,5 butternut squash

  • 2 2 alm. løg

  • 3 fed 3 hvidløg

  • 2 spsk 2 olie

  • 1 ds 1 hakkede tomater

  • 1 ds 1 kokosmælk

  • 1 ds 1 kikærter

  • 2 spsk 2 citronsaft el. limesaft

  • 1 1 bouillonterning

  • 2 tsk 2 garam masala

  • 1 tsk 1 spidskommen

  • chili efter smag

  • evt. revet ingefær

  • 2,5 dl 2,5 fraiche 5%

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 300 g 300 ris eller bulgur

Sådan gør du

  • Vask, halvér butternut squashen og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af butternut squashen og skær resten i små mundrette tern. (Det du ikke bruger fra den kan fryses ned – det smager rigtig godt bagt eller ristet på panden).
  • Skræl og hak løg og hvidløg fint.
  • Opvarm lidt olie i en gryde og svits butternut og løg til løgene klare.
  • Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, kokosmælk, drænede kikærter, bouillonterning og krydderier
  • Lad retten simre 5-10 minutter.
  • Skru ned for retten og rør fraichen i. Varm retten igennem uden at bringe den i kog , og smag den til med salt og peber, og evt. mere krydderi.
  • Server med ris eller et godt stykke brød 🙂

7 Comments

  1. Det smager bare vildt lækkert! Nammenam, det er helt klart en ny favorit herindefra.
    Hvordan kan jeg gøre retten vegansk?

  2. Marc Vincent Klitgaard

    Jeg bliver ved med at vende tilbage til retten.
    Hvis man er single kan et helt butternut være uoverskueligt, hvis man ikke har fryserplads, så jeg kan anbefale at bruge et lille hokkaidogræskar i stedet for en halv butternut. Og man kan sagtens undvære fraichen – kokosmælken er cremet nok, synes jeg. 🙂

  3. Dejlig sund og fyldig gryderet. Super mættende.
    TAK for så dejlige opskrifter! Er så glad for at jeg har fundet dig.

  4. Kan man bruge en Butternut squash fra fryseren til denne ret

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*