butternut tikka masala

Butternut tikka masala

En nem og lækker vegetarret med varme krydderier- Har du en rest peberfrugt eller mango, gør det sig også rigtig godt i retten 🙂

Butternut tikka masala

4 from 4 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Indisk, Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 0,5 butternut squash

  • 2 alm. løg

  • 3 fed hvidløg

  • 2 spsk olie

  • 1 ds hakkede tomater

  • 1 ds kokosmælk

  • 1 ds kikærter

  • 2 spsk citronsaft el. limesaft

  • 1 bouillonterning

  • 2 tsk garam masala

  • 1 tsk spidskommen

  • chili efter smag

  • evt. revet ingefær

  • 2,5 dl fraiche 5%

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 300 g ris eller bulgur

Sådan gør du

  • Vask, halvér butternut squashen og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af butternut squashen og skær resten i små mundrette tern. (Det du ikke bruger fra den kan fryses ned – det smager rigtig godt bagt eller ristet på panden).
  • Skræl og hak løg og hvidløg fint.
  • Opvarm lidt olie i en gryde og svits butternut og løg til løgene klare.
  • Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, kokosmælk, drænede kikærter, bouillonterning og krydderier
  • Lad retten simre 5-10 minutter.
  • Skru ned for retten og rør fraichen i. Varm retten igennem uden at bringe den i kog , og smag den til med salt og peber, og evt. mere krydderi.
  • Server med ris eller et godt stykke brød 🙂

2 Comments

  1. Det smager bare vildt lækkert! Nammenam, det er helt klart en ny favorit herindefra.
    Hvordan kan jeg gøre retten vegansk?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*