Det er sæson for græskar, og det smager bare fantastisk. Denne salat er lavet med kål, bagt græskar, bagte løg, cremet feta og en syrlig vinagrette – så lækkert 😛 Salaten er meget velegnet til et godt stykke oksesteg, frikadeller, svinemørbrad eller bare som den er 🙂
Salat med bagt græskar, løg og feta
Ingredienser
Bagt græskar
- 1 hokkaido græskar
- 2 rødløg el. alm. løg
- 1 spsk olie
- 2 tsk timian
- salt
Salat
- 300 g kålblanding (el. spidskål, grønkål el. rødkål)
- 100 g feta
Vinagrette
- 2 spsk balsamico
- 2 spsk raps- eller olivenolie
- 1 tsk honning
- 1 tsk sennep
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Vask hokkaido græskaret, skær enderne af og skær resten af græskaret i mundrette bider (skalen skal blive på). Fjern skrællen på løgene og skær dem i både.
- Vend græskartern og løgbådene sammen med olie, timian og salt.
- Fordel græskar og løg på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnene i ca. 20-22 minutter til græskarstykkerne er møre men uden et blive til mos.
- Lad græskar og løg køle let af.
- Fordel kålblanding i en stor skål (eller snit selv kål fint), top med bagt græskar og løg, samt smuldret feta.
- Bland ingredienserne til vinaigretten og hæld den over salaten, eller server den ved siden af.
- Du kan også toppesalaten med enten ristede græskarkerner eller solsikkefrø.