kartoffelomelet

Æggekage med hvidkål, bacon og tomat

På ugens rugbrødsdag står den på klassisk æggekage med et tvist i form af hvidkål og løg. Det giver retten noget mere tyngde, smag og selvfølgelig lidt mere grønt på kontoen 😉

kartoffelomelet

Æggekage med hvidkål, bacon og tomat

5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 8 æg
  • 250 g hvidkål eller spidskål
  • 1 alm løg
  • 1,5 dl minimælk
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 125 g kalkunbacon i skiver
  • 250 g tomater
  • 4 skiver rugbrød

Sådan gør du
 

  • Snit kålen fint. Kog kålen i lidt usaltet vand i ca. 5 min. og afdryp den i en sigte. Hak løget fint.
  • Pisk æg, mælk og mel sammen. Vend kål og løg i. Tilsæt salt og peber.
  • Steg bacon på en pande og læg det til side. Hæld æggemassen på panden med fedtstoffet fra bacon. Lad den stege ved svag varme under låg i ca. 15 min.
  • Lad æggekagen glide ud på et stort grydelåg eller en tallerken. Læg panden over og vend æggekagen tilbage på panden, så den ustegte side kommer nedad. Steg æggekagen ca. 8-10 min. mere til den er gennemstegt.
  • Pynt æggekagen med bacon og tomatskiver. Servér med rugbrød og ekstra tomat.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Tanja Dittmann

    virkelig lækker æggekage som mætter godt 🙂

  2. Ville det være muligt at bage den i ovnen og hvor længe skulle da evt have så?

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*