På ugens rugbrødsdag står den på klassisk æggekage med et tvist i form af hvidkål og løg. Det giver retten noget mere tyngde, smag og selvfølgelig lidt mere grønt på kontoen 😉
Æggekage med hvidkål, bacon og tomat
Ingredienser
- 8 æg
- 250 g hvidkål eller spidskål
- 1 alm løg
- 1,5 dl minimælk
- 1 dl hvedemel
- 1 tsk salt
- 125 g kalkunbacon i skiver
- 250 g tomater
- 4 skiver rugbrød
Sådan gør du
- Snit kålen fint. Kog kålen i lidt usaltet vand i ca. 5 min. og afdryp den i en sigte. Hak løget fint.
- Pisk æg, mælk og mel sammen. Vend kål og løg i. Tilsæt salt og peber.
- Steg bacon på en pande og læg det til side. Hæld æggemassen på panden med fedtstoffet fra bacon. Lad den stege ved svag varme under låg i ca. 15 min.
- Lad æggekagen glide ud på et stort grydelåg eller en tallerken. Læg panden over og vend æggekagen tilbage på panden, så den ustegte side kommer nedad. Steg æggekagen ca. 8-10 min. mere til den er gennemstegt.
- Pynt æggekagen med bacon og tomatskiver. Servér med rugbrød og ekstra tomat.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
virkelig lækker æggekage som mætter godt 🙂
Ville det være muligt at bage den i ovnen og hvor længe skulle da evt have så?